Dissabte, 02 març 2024
13.9 C
La Llagosta

José Avi: “Volem obrir la Peña Madridista de la Llagosta a la ciutadania”

José Avi, de 66 anys i veí de la Llagosta, és el nou president de la Peña Madridista de la Llagosta i relleva en el càrrec a Antonio Rubio. Des de fa més d’una dècada, forma part del dia a dia de l’entitat de la nostra localitat com a soci, però fa unes setmanes va decidir fer una passa endavant per impulsar encara més l’activitat de la penya.

Com afrontes la presidència?
Fa més de deu anys que soc soci i afronto la presidència amb responsabilitat. Quan Antonio Rubio va comunicar que no continuaria, vaig decidir fer una passa endavant perquè veia que ningú no ho volia fer. Crec que era important prendre la decisió per convertir-me en el nou president perquè veia que la situació de la penya es podia complicar si no agafava les regnes.

Va ser una decisió complicada?
He decidit fer de president perquè la joventut no es vol fer càrrec de la Peña Madridista i per fer-ho cal una dedicació. Prop del 90% dels socis no volen tenir problemes o maldecaps. Vaig agafar les regnes per ser president i estic content.

Per quines persones està formada la junta directiva?
Per persones que tenen una àmplia experiència en altres juntes directives de la mateixa penya. Antonio Ocaña és el vicepresident; Israel Martínez, secretari; José Castillo, tresorer; i de vocals, hi ha Armando Sánchez, Jesús Ocaña i José Manuel Muñoz. De tots aquests, n’hi ha dos que ja van ser presidents i això ens ajudarà molt per organitzar activitats. Armando Sánchez i Antonio Ocaña van ser màxims responsables fa anys. A més, José Castillo fa deu anys que és el tresorer. Tenim molta experiència. Això sí, no som una junta continuista d’Antonio Rubio. Vam quedar molt contents amb la seva gestió amb els actes del 25è aniversari, però nosaltres volem gestionar la penya de forma diferent. Per exemple, volem posar a la venda unes banderoles de la Peña Madridista. Ja tenim el disseny fet.

Quines activitats voleu fer?
Volem obrir la Peña Madridista a la ciutadania. Les activitats que fem estan obertes a tota la ciutadania de la Llagosta i potser aquest missatge no arriba, però és la nostra voluntat. Volem fer moltes coses, entre elles volem recuperar els viatges de partits per veure el Real Madrid. Tot i que això ho anirem fent poc a poc. Ara per ara, hem de pensar un calendari d’activitats per fer durant l’any. Totes les activitats que farem seran perquè la ciutadania participi amb nosaltres.

Com és ser soci de la Peña Madridista a la Llagosta?
Amb total normalitat, vivim a la Llagosta i som del Real Madrid. Som la penya més gran de Catalunya i sumem 96 socis. No hi ha cap altra penya que tingui un nombre de massa social major. Tenim un bon ambient a la seu social i la comunicació és força fluida. Tothom vol participar en les activitats o, com a mínim, omplim la seu per veure els partits del nostre equip. Tot i que avui dia és complicat ser penyista.

Per què és complicat ser penyista?
A tot arreu ser penyista és complicat i això que nosaltres tenim una quantitat de socis molt important, estem contents. El que passa és que les plataformes digitals de televisió ofereixen els partits i qualsevol els pot veure al seu domicili. Aleshores, veiem que les penyes tenen menys afluència durant els partits perquè la gent ja no baixa a les seus. Tot i això, nosaltres tenim servei de bar i això és clau perquè vinguin a la nostra seu i mantenir l’activitat social. Et diria que el servei de bar és pràcticament el 60 o 70% d’important d’una penya de futbol.

Com es viuen els partits?
Amb molta intensitat, amb respecte i sense fer soroll pels veïns. La temporada passada vam viure una campanya històrica amb la Lliga i la Lliga de Campions, la vam celebrar moltíssim. Aquesta temporada només ens queda Europa, la Lliga de Campions, perquè crec que la lliga està molt complicada, la competició domèstica serà per al Barça… Bé, a banda de la Lliga de Campions també hi ha la Copa del Rei. Crec que a la tornada de la semifinal guanyarem al Barça per uns quants gols i passarem a la final. Tot i la rivalitat que hi ha amb els culers, hi ha molt bon ambient amb les persones que són del Barça, que també poden venir a la penya.

Quan començareu a fer viatges per veure els partits?
Portem poc temps, però la intenció és recuperar les sortides. Hem d’estudiar molt bé quan les farem perquè cada vegada és més complicat. Pensa que les entrades per a les penyes ara s’han reduït i muntar un viatge amb menys de 30 persones és inviable perquè no surten els comptes.

Com és la relació amb el club?
Abans el club veia les penyes com una imatge de marca per animar a l’equip en qualsevol racó del món. En canvi, avui en dia el que veue­n és que són persones que formen part d’una penya, però que no van tant sovint a l’estadi, com sí que fan, per exemple, els socis. Aleshores, ja no les tenen tant en compte. Crec que el futur de les penyes és anar a menys. Si això passa, el club tampoc no apostarà per les penyes. Ara per ara la Peña Madridista de la Llagosta no va a menys, la intenció és pujar el nombre de socis.

Publicitat

Publicitat

Més notícies