Dimarts, 06 juny 2023
18.4 C
La Llagosta

La millora dels camins fluvials, projecte que opta al programa Next Generation

La Llagosta ha acollit avui una reunió de treball de la Subconca de la riera de Caldes, del Consorci Besòs-Tordera. La jornada ha servit per tractar alguns projectes que afecten als municipis del seu entorn i que el Consorci ha presentat per aconseguir el finançament del programa europeu Next Generation. Entre els projectes destacats hi ha el de millora dels camins fluvials de la conca del riu Besòs.

La iniciativa sobre els camins fluvials vol fer més accessibles aquestes vies verdes i millorar la connectivitat entre les lleres dels afluents del Besòs, com ara la riera de Caldes, per donar-los continuïtat. La presentació del projecte per part del Consorci Besòs-Tordera permetrà als municipis petits com la Llagosta accedir al finançament europeu del Next Generation. Així, l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, ha agraït durant la intervenció que ha obert la jornada “la feina feta pel consorci, fent de paraigües de municipis petits per accedir al programa Next Generation. Habitualment no es trobem amb institucions supramunicipals que preguntin als ajuntaments petits les seves necessitats i el Consorci així ho ha fet“. L’alcalde també ha comentat que “la pandèmia ha fet que la ciutadania s’aproximi cada vegada més als rius que té al seu voltant”.

L’acte ha estat presidit pel president del Consorci Besòs-Tordera i alcalde de Mollet, Josep Monràs; la vicepresidenta i regidora de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, Neus García; i el responsable de la subconca de la riera de Caldes i regidor de l’Ajuntament de Caldes de Montbui, Jaume Mauri. Monràs ha destacat que el Besòs “és un riu que ha superat tempestes com el Glòria, dos grans incendis, l’últim fa una setmana, i ho ha fet gràcies a la feina feta durant aquests anys pels professionals de la Conca”. Monràs ha afegit que “el Consorci es presentarà a totes les convocatòries que siguin possible per continuar amb la recuperació dels rius”.

Publicitat

Publicitat

Més notícies