Dissabte, 18 maig 2024
18.6 C
La Llagosta

Avui comença un tercer curs escolar marcat per la pandèmia de la Covid-19

Uns 1.200 infants d’infantil i primària i 631 d’ESO comencen les classes a la Llagosta, un dia més tard que a la resta de Catalunya ja que ahir va ser festiu a la nostra localitat. Aquest serà el tercer curs acadèmic que la comunitat educativa haurà de conviure amb les mesures de protecció davant la Covid-19.

Tot i això, els centres escolars recuperen una mica la normalitat. D’entrada, les classes ja no hauran d’estar desdoblades, a partir dels sis anys hauran de portar mascareta i a l’hora del pati se la podran treure si es manté el grup bombolla. L’accés a l’escola també es manté de forma esglaonades o per portes diferents, depenent de cada centre.

L’Escola SAFA té aquest curs 284 alumnes. El centre manté una línia per curs en educació infantil. El director de l’escola, David Soriano considera que “aquest any l’organització d’inici de curs està sent més flexible quant a les mesures Covid-19, si més no, són mesures conegudes i situacions experimentades el passat curs. La qual cosa ens està semblant que aquest any comencem amb més facilitat pel que fa a la logística inicial”.

A Les Planes estan matriculats 350 alumnes, 115 a infantil i 235 a primària. El centre escolar ha comença el curs amb una classe de P3, dues de P4 i dues de P5. La seva directora, Maica Gutiérrez ha confirmat que “aquest curs s’ha perdut una línia de P3”. Gutiérrez també considera que no hi haurà dificultats per aplicar les mesures de prevenció contra la Covid “tenint l’experiència del curs passat, creiem que serà més fàcil”.

Al Joan Margall cursaran estudis 364 alumnes. El centre tindrà aquest any dues línies de P3. L’escola continua mantenint aquest curs els cinc accessos diferenciats per nivells per poder mantenir les distàncies de seguretat.

L’escola concertada Gilpe comptarà aquest curs amb 201 alumnes. El centre ha decidit mantenir el control de temperatura i la dispensació de gel a l’entrada. La resta de mesures també continuaran pel moment a l’escola.

Secundària

Pel que fa a secundària obligatòria, aquest curs estudiaran 631 nois i noies, 513 a l’Institut Marina i 118 al Col·legi Balmes. A l’institut públic s’incorporen 124 alumes a 1r d’ESO, i 30 al Balmes.

L’Institut Marina ha optat per incrementar el nombre de grups a l’ESO. Primer i segon passen de cinc grups oficials a sis grups de centre. Quart passa de 4 a 5, més un grup que farà projecte de diversificació curricular. A tercer no s’ha pogut ampliar els grups oficials, però el centre aplicarà mesures especials.

Al Col·legi Balmes mantindran una línia per curs, a més han decidit mantenir totes les mesures Covid-19 excepte el control de temperatura a l’entrada.

Avui també han iniciat el curs l’alumnat de Batxillerat i de Cicles Formatius de Grau Mitjà. Els estudiants de Cicle Superior començaran les classes demà. Entre els dos batxillerats que ofereix l’Institut Marina, el de Ciències i tecnologia i el d’Humanitats i ciències socials, sumen 107 alumnes, 54 a primer i 53 a segon. En les cas de Cicles Formatius, encara estan realitzant la tercera fase de les matrícules i encara no coneixen el nombre total d’alumnes.

Escoles Bressol

Les dues escoles bressol del municipi, la pública Cucutras i la privada Niu Blau, ja fa dies que funcionen. La guarderia Cucutras va fer la setamana passada el període d’adaptació. Fins ara, al centre hi ha matriculats 66 nadons. Pel que fa a la Niu Blau, té inscrits a 15 infants. Totes dues escoles encara tenen places lliures per aquest curs.

Publicitat

Publicitat

Més notícies