Dimarts, 23 abril 2024
14.2 C
La Llagosta

L’adequació per als vianants d’un tram del carrer de la Riera Seca és la proposta més votada dels pressupostos participatius de 2021

L’adequació per als vianants d’un tram del carrer de la Riera Seca ha estat la proposta més votada en els pressupostos participatius de 2021. Aquest projecte, presentat per Miguel Córdoba amb un pressupost de 30.000 euros, ha obtingut 174 vots, el 17,96%. En total, 345 persones majors de 16 anys i empadronades a la Llagosta han participat en aquest procés amb 969 vots. D’aquestes, 276 persones han votat per internet a la plataforma Decidim-La Llagosta participa i 69 ho han fet de forma presencial a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania.

La proposta més votada planteja la construcció d’una vorera provisional d’àrids per a vianants al carrer de la Riera Seca, entre l’avinguda del Primer de Maig i el passeig del Pintor Sert, que permeti el trànsit amb més seguretat. “Va sorgir d’una idea de la colla d’amics. Creiem que és una proposta enfocada a la seguretat, sigui com a vianant o conductor. És un tram complicat i serà una bona millora per a la ciutadania”, explica Miguel Córdoba, que vol que la via sigui més àmplia “perquè no s’ajuntin els cotxes, els vianants i els ciclistes”.

Com que l’Ajuntament de la Llagosta destinava aquest any 40.000 euros, d’acord amb les bases dels pressupostos participatius, es podran desenvolupar altres dues propostes fins a completar els diners previstos. Així, s’atendrà la petició de l’entitat local REMS per a la instal·lació de dos dipòsits decoratius a la via pública per a la recollida de taps de plàstic. La recaptació anirà adreçada al banc d’aliments de REMS. Aquesta proposta està pressupostada en 2.500 euros i ha rebut 69 vots (7,12%). L’altra proposta que es farà realitat és la compra d’un remolc amb dipòsit d’aigua de 600 litres amb un pressupost de 4.300 euros. Protecció Civil de la Llagosta, que firmava aquesta proposta i que gestionarà el dipòsit, demanava l’adquisició d’un remolc amb un dipòsit de 600 litres d’aigua i moto bomba per millorar la intervenció ràpida dels serveis preventius i d’emergències de la Llagosta. Aquest projecte ha estat votat per 47 persones (4,85%).

Ara l’Ajuntament iniciarà la tasca per concretar els projectes i preveure un termini d’execució de les tres propostes. “Ara hi ha una feina per banda dels tècnics i tècniques de l’Ajuntament per fer els contractes, mirar la lletra petita, i sobretot, filar prim amb els projectes. Tot això es farà amb un treball conjunt amb les persones que van proposar les tres propostes que entren al pressupost participatiu, és un treball conjunt”, informa el regidor de Participació Ciutadana, Marc Ruiz.

La suma de les tres propostes és de 36.800 euros, però l’Ajuntament no s’estalviarà els 3.200 euros que resten fins als 40.000 euros. “Quan es fa un projecte sempre poden sortir imprevistos o, fins i tot, fer alguna millora. Si no s’arriba als 40.000 euros, aquests diners que quedin passaran al pressupost participatiu del 2022”, comenta la regidora d’Economia i Hisenda, Conchi Jiménez.

La resta de propostes votades

La resta de propostes han obtingut els següents vots: Registre, esterilització i control de la salut dels gats de carrer de la Llagosta (97), millora de la zona verda del Parc Popular i remodelació de la zona dels turons (75), instal·lació de bandes a diversos indrets de la població per reduir la velocitat dels vehicles i incrementar la seguretat dels vianants i dels animals (59), instal·lació d’un sistema d’ombra a l’àrea de jocs infantils del Parc Popular (58), millora del passeig de Joan Miró amb més mobiliari (54), actuacions intensives de neteja de mobiliari urbà amb l’eliminació de grafits (51), habilitació d’una zona de pícnic amb tres taules i bancs de pedra (44), millora de la il·luminació del Parc Popular (42), tancament perimetral de la pista esportiva de la plaça d’Anne Frank amb xarxes (39), per una Llagosta més neta i agradable (35), millora de la il·luminació ambiental de la zona de la plaça de la Masia amb il·luminació ornamental (31), millora de l’arbre de Nadal de l’Ajuntament (28), millora del carril bici (24), escultura en record de les víctimes de la Covid-19 (19), programa de tallers d’autoajuda (13) i pàrquing per a bicicletes (10).

Publicitat

Publicitat

Més notícies