Es posa en marxa la segona edició dels pressupostos participatius

0
68

L’Ajuntament de la Llagosta ha posat en marxa la segona edició dels pressupostos participatius amb l’acte de presentació, que ha tingut lloc aquesta tarda al Centre Cultural, sense públic i s’ha pogut veure en directe pel canal de Youtube en aquest enllaç. L’acte ha estat presentat per la regidora d’Economia i Hisenda, Conchi Jiménez; el regidor de Participació Ciutadana, Marc Ruiz, i l’alcalde Óscar Sierra.

L’Ajuntament destinarà per la segona edició dels pressupostos participatius 40.000 euros del Pressupost General, que suposa un augment de 10.000 euros més que en la primera edició. Enguany, el projecte segueix treballant les propostes a la partida d’inversions, però també incorpora la possibilitat de proposar projectes no lligats a inversions, sinó a programacions o a activitats. “Ens vam adonar que hi havia idees molt interessants per desenvolupar, com ara projectes no lligats a inversions i que podien estar dins d’una acció puntual o campanya”, ha explicat la regidora d’Economia i Hisenda, Conchi Jiménez.

Les propostes es podran presentar a partir de demà, 17 de febrer, fins al 18 de març telemàticament amb la pàgina web de participació ciutadana o presencialment, en un formulari en paper a l’OAC. Posteriorment, del 22 de març al 14 de maig es farà la valoració i l’acte de presentació de les propostes finalistes tindrà lloc l’1 de juny. “Qualsevol persona o entitat o grup podran fer propostes. Per exemple, un grup d’una classe d’escola podria fer una proposta. A més, des de l’Ajuntament creiem en aquest projecte i volem que les persones que facin les propostes, se les facin seves”, ha dit el regidor de Participació Ciutadana, Marc Ruiz, que ha animat a la ciutadania a participar.

L’acte ha acabat amb l’alcalde Óscar Sierra que ha destacat la importància del projecte dels pressupostos participatius perquè “no només defineix la Llagosta, també serveix per conèixer la sensibilitat de la ciutadania amb els diferents projectes”. “De tots els projectes que es presenten, dels que no són escollits per executar-los, l’Ajuntament després els pot tenir en consideració per tirar-los endavant en un altre any”, ha remarcat l’alcalde.

Un cop es presentin les propostes finalistes, el període de votacions estarà obert del 4 al 22 de juny i la presentació pública dels resultats se celebrarà el 28 de juny. L’execució de les propostes guanyadores es farà durant aquest exercici.

Publicitat