Diumenge, 27 novembre 2022
12.3 C
La Llagosta

El llagostenc Manel Sañudo està nominat als premis Enderrock amb el seu grup, Tre Said


La banda opta al premi en la categoria millor disc de rock català 2020 amb el seu primer treball, Els llums del carrer, publicat també en anglès, All those city lights. Tre Said està format pel vilafranquins Xavier Painous, a la bateria, i David Izquierdo, al baix, i Manel Sañudo, a la veu i la guitarra.

Sañudo viu actualment a Torredembarra, però que no ha perdut mai el seu contacte amb la Llagosta, on està la seva família i bona part de les seves amistats. El llagostenc fa prop de 30 anys que va pujar per primera vegada a un escenari. Les seves primeres bandes van ser Dafne i Hamelin. El llagostenc ha passat per orquestres de ball, grups d’animació infantil, bandes de jazz i altres grups de rock, destacant la que va ser la seva formació durant cinc anys, Rar, que ha estat l’embrió del grup Tre Said. El músic de la nostra localitat s’ha mostrat “il·lusionat que el treball tingui una mica de ressò vuit mesos després de haver-lo publicat”, tot i que ha indicat que “la nominació no suposarà ni un abans ni un després per al grup”.

El primer àlbum de la banda va veure la llum al maig de l’any passat, finançat gràcies a una campanya de Verkami. La pandèmia de la Covid-19 ha impedit que la banda fes la presentació en directe del disc, però aquest s’ha mogut molt per les xarxes i les plataformes digitals. Diversos mitjans, com la mateixa revista Enderrock, s’han fet ressò del treball de Tre Said. El director de la publicació, Lluís Gendrau, va demanar al grup una còpia del disc i, posteriorment, els va comunicar que estaven nominats a millor disc de rock català de l’any.

Els premis es decideixen per votació popular, a través del web d’Enderrock, en tres fases. La primera fase que havia d’acabar el 24 de gener, s’allarga fins al 7 de febrer. Les deu propostes més votades de cada categoria passaran a la segona. Finalment, els tres primers passaran a la darrera volta de votació popular. Els premis es donaran a conèixer a la gala prevista pel dijous 8 d’abril a l’Auditori de Girona.

A més de poder fer la presentació en directe del disc, Sañudo també té en projecte fer un concert a la Llagosta i un altre a Tarragona amb el grup llagostenc Los Jirpis.

Publicitat

Publicitat