Dimarts, 07 maig 2024
15.8 C
La Llagosta

L’alcalde visita la plantilla de TE Connectivity, amenaçada per un ERO

L’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, s’ha trobat avui amb els treballadors de l’empresa TE Connectivity, de Montcada i Reixac, amenaçats amb el tancament de la factoria, on treballen 248 persones. Sierra ha format part de la delegació de membres del PSC que han mostrat la seva solidaritat amb el personal afectat, alguns d’ells veïns de la nostra localitat.

El diputat al Congrés i secretari d’organització de la Federació Socialista de Vallès Occidental Sud, Francisco Aranda; el diputat al Parlament i secretari de treball i formació professional del PSC, Pol Gibert; l’alcalde de La Llagosta i Delegat Provincial de Comerç, Oscar Sierra; i el regidor a l’Ajuntament de Montcada i Primer Secretari de l’agrupació socialista de Montcada, s’han reunit a la porta de l’empresa amb membres del Comitè d’Empresa.

El president del Comitè de TE Connectivity, Pedro Prieto, ha mostrat la seva indignació amb la direcció de l’empresa suïssa, que a principis del mes d’octubre va mostrar un projecte que assegurava la continuïtat del centre de Montcada durant uns anys. A més, l’any passat, empresa i sindicats van signar un compromís de manteniment de l’ocupació durant tres anys, que va anar acompanyat de l’acomiadament de 94 persones. Pedro Prieto, ha explicat que “la planta és viable, té futur, però és un futur que s’ha de treballar de manera conjunta i estem aquí. La tercera jornada de negociació la farem aquest dimecres”. Prieto ha indicat que aquesta situació no ve marcada per la crisi patida per Nissan, ja que “de fet nosaltres la fabricació de connectors elèctrics que fem en aquesta fàbrica, el 95 % va cap a fora. És la decisió d’un grup que vol reindustrialitzar les seves plantes i deslocalitzar el que estem fent aquí”.

Per la seva part, l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, ha declarat que “nosaltres creiem que aquesta empresa hauria de quedar-se i seguint potenciant els llocs de treball. Hi ha treballadors i treballadores formats, amb molta capacitat en una planta amb una molt bona producció, que va aconseguir la cinquena estrella de qualitat de la companyia”. Sierra s’ha sumat a la solidaritat amb la plantilla de TE Connectivity i considera que “la política local ha d’estar al peu del canó, perquè som els primers en atendre les necessitats de les persones que tenen problemes. Les administracions s’han de posar les piles per captar empreses que donen treball de qualitat, ara li toca la govern de l’estat i de la Generalitat donar passes endavant perquè no hi hagi deslocalització d’empreses”.

La plantilla de TE Connectivity està cridada a una vaga de 24 hores que començarà demà a la nit. Dimecres, a les 16.30h, es concentraran davant de la Casa de la Vila de Montcada, on llegiran un manifest contra l’ERO presentat per la multinacional.

Publicitat

Publicitat

Més notícies