Consell Comarcal i MicroBank creen una línia de crèdits per autònoms i microempreses

0
100

El Consell Comarcal del Vallès Oriental i MicroBank han signat un conveni per obrir una línia de finançament per fomentar l’autoocupació i l’emprenedoria entre els col·lectius amb més dificultat, així com a microempreses i negocis. També contempla una línia específica per autònoms i microempreses que necessitin liquiditat per superar els efectes provocats per la crisis de la Covid-19.

Amb la signatura d’aquest acord per a un any, prorrogable a quatre, s’estableix una línia de finançament d’un milió d’euros per potenciar l’autoocupació i incentivar l’activitat emprenedora a la comarca, afavorint la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, nous residents, persones amb diversitat funcional i amb especial atenció als col·lectius en situació de vulnerabilitat. En base a aquest conveni, es finançarà la creació o ampliació de microempreses, negocis d’autònoms i projectes d’autoocupació amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament del teixit productiu i al progrés social.

Els beneficiaris seran professionals autònoms i microempreses amb menys de deu treballadors i una facturació anual inferior a dos milions d’euros. Els sol·licitants podran optar a microcrèdits per un import màxim de 25.000 euros, finançament fins al 100%, tipus fix del 5,9 sense garantia real, termini amortització a 6 anys, carència de 6 mesos i fins al 20% del crèdit es pot destinar a circulant. Els projectes han de tenir un pla d’empresa i l’informe favorable de viabilitat del Consell Comarcal.

El criteri de concessió de microcrèdits per part de MicroBank atén fonamentalment a la confiança en la persona o l’equip que sol·licita el préstec i la viabilitat del projecte, podent-hi accedir persones mancades de garanties i avals.

En virtut d’aquest conveni, el Consell Comarcal, juntament amb la Taula Vallès Oriental Avança, es compromet a detectar les necessitats de finançament, amb la finalitat de promoure l’autoocupació i l’establiment, consolidació o ampliació de microempreses i negocis d’autònoms i dirigir a les persones físiques o jurídiques assessorades per l’entitat a MicroBank perquè aquest analitzi, i si s’escau aprovi, les sol·licituds de finançament.

Liquiditat davant la crisis provocada per la Covid-19

A més, en el context de la crisis sanitària, MicroBank també posa a disposició una nova línia de finançament destinada a autònoms i microempreses amb la finalitat d’atendre necessitats de circulant derivades de la Covid-19. Aquesta línia compta amb el suport del Fons Europeu d’Inversions.

Les condicions d’aquesta addenda són vàlides en operacions fins el 31 de desembre de 2020, interès fix 3,9, carència d’un any, durada de 6 anys i fins al 100% del crèdit es pot destinar a circulant.

Les sol·licituds de microcrèdits ja es poden presentar al Consell Comarcal, que les derivarà a CaixaBank, que gestionarà la petició a través de la seva xarxa d’oficines, assessorant i realitzant un seguiment dels projectes.

Signatura de ratificació

L’acte de ratificació de la signatura es va celebrar ahir a l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès, amb la presència del president del Consell Comarcal, Francesc Colomé, el vicepresident segon i conseller de Promoció Econòmica i Estudis, Jordi Manils, i els dirigents del sindicats UGT, Vicenç Albiol i Maribel González, i de PIMEC Vallès Oriental, Joan Carles Basi, integrants de la Taula Vallès Oriental Avança, que va elaborar el Pla de Reactivació Econòmica i Social, on estava inclosa aquesta mesura. Per part de CaixaBank han assistit, de forma telemàtica, Carme Sabrí, directora del centre d’institucions Barcelona, Elena Sarasa, directora de banca d’institucions i Àlex Aurell, director de l’oficina Business a Granollers.

El president del Consell Comarcal, Francesc Colomé, ha felicitat als representants de CaixaBank per la iniciativa i ha aprofitat per dirigir-se a ells: “Ara és el moment de retornar cap a la ciutadania tot el que us estem aportant, aquells beneficis que els bancs tenen, perquè és un moment complicadíssim en el qual necessitem també del vostre esforç”.

Jordi Manils, vicepresident segon i conseller de Promoció Econòmica i Estudis, ha destacat que “Avui el que fem és dotar-nos d’utilitat davant de gent que sovint creu que la política, les institucions, els espais de concertació territorial i fins i tot la banca no són útils a la ciutadania; avui demostrem que som necessaris i útils quan actuem pensant en les necessitats de la gent”.

La directora de banca d’institucions de CaixaBank, Carme Sabrí, ha destacat que “per a CaixaBank és molt important la firma d’aquest conveni ja que és una manera molt efectiva d’arribar al territori, de la mà de les entitats locals i comarcals, i facilitar l’accés a aquests crèdits a microempreses, emprenedors, autònoms i comerços que a causa de les circumstàncies actuals estan especialment afectats”.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí