Nou pas per avançar en la futura estació intermodal de la Llagosta

0
304

La Generalitat i l’Estat han signat un protocol per impulsar les noves infraestructures i planificar el nus logístic de l’àrea de Barcelona. El document contempla la nova terminal intermodal de mercaderies que s’ha d’instal·lar a la Llagosta.

El nou protocol proposa l’elaboració dels estudis necessaris per a la planificació i gestió col·legiada de les terminals ferroviàries del nus logístic de l’àrea de Barcelona, tot analitzant l’opció tècnica, econòmica i jurídica més òptima.

El document planteja que aquest nus estigui conformat per les terminals intermodals i logístiques del Vallès, que es farà a la Llagosta, i del Prat, que estarà als terrenys de Can Tunis i ZAL-Prat, així com la terminal dedicada a serveis d’autopista ferroviària, així com per altres terminals ferroviàries d’interès general, existents o previstes, intermodals o amb serveis d’autopista ferroviària, a l’àrea metropolitana de Barcelona i del Vallès. El protocol proposa que el conveni de planificació de noves terminals intermodals i serveis d’autopista ferroviària inclogui la definició infraestructural i el model de participació i gestió de l’Adif, l’Autoritat Portuària de Barcelona i la Generalitat.

El protocol es va signar dimecres a Barcelona pel ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, juntament amb la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, el president de Ports de l’Estat, Francisco Toledo, i la presidenta de l’Adif, Isabel Pardo.

L’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, considera positiu per la Llagosta la signatura d’aquest conveni i valora que “ara hi hagi cordialitat i treball per aconseguir un objectiu comú, que es recuperi una relació Estat – Generalitat que amb el govern del PP no es donava.” Sierra confia que aquest protocol es traslladi en un pla concret que beneficii el nostre municipi.

Publicitat