Dilluns, 25 setembre 2023
19.8 C
La Llagosta

Adif fa una nova adjudicació per al futur funcionament de l’estació multimodal de la Llagosta

L’empresa pública Adif ha adjudicat la gestió de serveis de la futura estació multimodal de la Llagosta a la Unió Temporal d’empreses (UTE) integrada per la suïssa Hupac i l’espanyola TPNova Rail &Logistic Services. Aquesta UTE gestionarà els espais i les instal·lacions per prestar els serveis logístics durant 20 anys, ampliables a altres 20.

L’adjudicació s’ha fet per 19,2 milions d’euros. La data d’inici de l’explotació dels serveis està prevista per al segon semestres de 2025. Durant aquest temps, la UTE adjudicatària farà una inversió de 12 milions d’euros, que se sumaran als més de 97 milions que Adif ja ha adjudicat per als treballs que estan en marxa.

La UTE adjudicatària gestionarà la zona intermodal, que tindrà més de 105.000 m2, integrada per una terminal de càrrega intermodal de 85.200 m2. A aquest espai està vinculat l’ús de quatre vies per a la prestació de serveis de manipulació de transport i altres serveis vinculats a la logística de mercaderies. També hi ha una zona de 19.800 m2 per a altres usos relacionats amb l’activitat intermodal i un edifici d’oficines.

La terminal de transport de mercaderies de la Llagosta estarà adaptada als estàndards europeus de mercaderies i es transformarà en un centre multimodal estratègic al nord de Barcelona. La Llagosta es convertirà en un referent per al tractament de trens de mercaderies de longitud estàndard interoperable de 750 m, connectant-lo en ample mixt a la línia el Papiol-Mollet i en ample estàndard a la xarxa d’alta velocitat.

Publicitat

Publicitat

Més notícies