Dimarts, 19 març 2024
13.6 C
La Llagosta

Adif convoca el concurs per a la gestió de la futura estació intermodal

Adif ha publicat la convocatòria del plec de condicions del concurs públic per a la gestió i explotació de la futura estació intermodal de la Llagosta. Els operadors interessats poden presentar les seves ofertes fins al pròxim 12 d’abril.

D’entre les condicions de la licitació, el futur adjudicatari signarà una explotació de 20 anys, que serà prorrogable 20 anys més. A tot això, el futur operador que guanyi el concurs requerirà una inversió mínima inicial de 12 milions d’euros en la nova terminal i una renda mínima de 13,7 milions d’euros pels primers 20 anys de la licitació.

Fins aleshores, Adif ha invertit prop de 80 milions d’euros en preparar la futura estació intermodal de la Llagosta. De fet, les obres de la futura terminal van començar en l’últim trimestre del 2022 i la primera fase tindrà un període d’execució de 26 mesos, amb treballs d’adaptació de la nova terminal als estàndards europeus de mercaderies i actuacions de plataforma, via i electrificació. La plataforma de la Llagosta enllaçarà amb la Línia d’Alta Velocitat Barcelona-Frontera francesa i serà una peça clau del Corredor del Mediterrani.

La futura configuració d’aquest centre logístic permetrà disposar d’una nova platja de vies de recepció/expedició integrada per vies paral·leles amb longituds superiors a 750 metres. A més, la instal·lació estarà formada per un feix de quatre vies per a la càrrega i descàrrega d’unitats de transport intermodal i una altra via per a la càrrega i la descàrrega de mercaderia general.

Publicitat

Publicitat

Més notícies