Prop de 2.100 escolars iniciaran dimarts un curs marcat per la Covid-19

0
78

Uns 1.270 infants d’infantil i primària i 817 de secundària començaran el proper dimarts el curs 2020-2021. Les classes s’inicien un dia més tard que a la resta de Catalunya, ja que dilluns es festiu a la Llagosta. El curs arriba marcat per la pandèmia de la Covid-19 i per les mesures que aplicaran tots els col·legis de la nostra localitat per permetre que els nois i les noies mantinguin la seva activitat escolar.

Els centres escolars de la Llagosta aplicaran les normes sanitàries i de seguretat que marca la normativa, entrades esglaonades o per accessos diferents, grups estables, torns i divisió d’espais a l’hora del pati, adaptació dels espais per crear itineraris de circulació, rentat sovint de les mans,… Abans d’anar a escola, les famílies hauran de prendre la temperatura dels infants, si és superior a 37,5º o es tenen símptomes, no es podrà accedir al centre. Tots els majors de 6 anys han de portar la mascareta posada en tot moment. Al web Canal Salut, es poden consultar totes les mesures a tenir compte per les famílies i els protocols generals que s’aplicaran als centres educatius.

A l’Escola Joan Maragall, on hi ha matriculats 372 alumnes, han establert cinc portes d’entrada a l’edifici de l’escola per evitar aglomeracions. Al pati es faran torns i l’espai estarà delimitat per nivells per evitar barrejar grups. El Departament d’Ensenyament ha destinat un professor extra de reforç. Els cursos no s’han desdoblat, ja que la ràtio mitjana està entre els 20 i els 25 alumnes.

L’Escola SAFA tindrà 344 alumnes. En aquest centre també s’aplicaran mesures com entrades esglaonades i per portes diferents. Els espais del col·legi els ha permès reduir ràtios als cursos més nombrosos com P4 i P5, on han fet 3 grups a cada nivell, i el mateix passa a 5è i 6è. A P3 s’ha optat per mantenir un grup però amb l’alumat dividit en dues aules contigües connectades entre si. El mateix s’ha fet a 1r, per qüestions pedagògiques. La SAFA ha rebut dos mestres de reforç.

L’Escola Les Planes mantindrà també els grups estables, però sense poder haver doblat cap curs, només cinquè s’ha dividit en tres grups. L’entrada al centre, els torns al pati tant d’infantil com de primària, la higiene, el control aleatori de la temperatura a l’aula, són algunes de les mesures que es prendran. El centre rebrà un professor de reforç, considerat insuficient per l’escola. Les Planes tindrà aquest curs 350 alumnes.

A l’escola concertada Gilpe han desdoblat de forma assimètrica els dos cursos més nombrosos, 5è i 6è. Les entrades i sortides al centre es faran de forma esglaonada per horaris, igual que la sortida al pati. Aquesta escola és la única que ha demanat fer servir un espai públic, en aquest cas, el Parc Popular, per poder fer alguna activitat física i sortides al pati. El centre espera rebre un professor de reforç.

Secundària

Dimarts també començaran les classes els joves d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà. A la Llagosta hi haurà 628 nois i noies que faran ESO, 506 a l’Institut Marina i 122 a la Balmes. 99 joves estudiaran Batxillerat i 90 algun dels Cicles Formatius de Grau Mitjà del Marina. Els estudiants de Cicles Formatius de Grau Superior començaran les classes el 21 de setembre, en aquest cas hi ha matricualts 106 alumnes.

A l’Institut Marina han distribuït els cursos per tenir el mínim d’alumnes possibles per aula. Els grups seran estables, així com els professors assignats. Les entrades estaran repartides pels tres accessos al centre i l’alumnat, que haurà de fer servir mascareta, es mantindrà sempre a la mateixa aula. El pati també estarà dividit per zones i s’han establert horaris diferents per a cada curs. El centre també té un pla per reforçar la neteja i la ventilació de l’equipament.

Al centre de secundària Balmes mantenen els quatre grups d’ESO. A més de les mesures de seguretat i higiene, el centre també ha establert horaris esgraonats d’entrada i sortida i torns a l’hora del pati.

Actuacions a les escoles

Durant les vacances escolars d’estiu, l’Ajuntament ha estat fent algunes actuacions als centres. La Brigada d’Obres ha estat adaptant alguns dels espais per poder desdoblar grups, s’ha pintat alguna aula, s’ha marcat la divisió dels espais als patis i a l’interior de les escoles i, a les Planes, s’ha arranjat el pati.

El Consistori, en el marc de les seves competències, també farà una neteja més acurada dels centres de Primària reforçant el personal. D’altra banda, es garantirà amb talls de carrers l’entrada i sortida esglaonada dels alumnes a les escoles.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí