Dilluns, 25 setembre 2023
21.2 C
La Llagosta

Primer taller amb gos d’unitat canina a les escoles de la Llagosta

L’alumnat de primària de l’Escola Sagrada Família ha participat en la primera jornada a les escoles amb gos d’unitat canina, organitzada per la Policia Local de la Llagosta. L’activitat es va desenvolupar ahir al mateix centre educatiu.

El principal objectiu d’aquest taller és apropar la figura policial als infants i, alhora, fomentar el respecte pels animals i les bones pràctiques per una convivència en comunitat.

El taller va anar a càrrec de dos agents de la Policia Local de la Llagosta, un d’ells és instructor d’unitats canines per al ministeri de l’interior, ensinistrador caní especialitzat en detecció de substàncies i membre de la unitat canina de rescat K9 Barcelona. El gos que porta a terme la demostració és un labrador retriever, de nom Kyle.

Durant la sessió, els infants reben formació sobre els cuidats d’un gos i la necessitat d’evitar maltractaments de cap mena. La dinàmica fa servir jocs, que fan que el gos sempre tingui ganes de jugar a buscar.

En el pati del centre, es van realitzar una sèrie d’exercicis d’obediència. Posteriorment, amb la participació de l’alumnat,  es van amagar per la zona i entre els infants uns recipients que contenien substàncies amb olors fetes de forma artificial, totalment inert, tant per l’animal, com per les persones. També es va dur a terme el mateix exercici amagant la substància en objectes, com ara maletes o motxilles.

Després d’haver fet aquesta primera jornada a les escoles amb gos d’unitat canina a l’Escola SAFA, la Policia Local té previst portar l’activitat a l’Escola Joan Maragall i al centre de secundària Balmes, que són els altres centres educatius que han demanat realitzar aquest recurs de l’Ajuntament de la Llagosta.

Publicitat

Publicitat

Més notícies