Divendres, 27 gener 2023
5.5 C
La Llagosta

Més de 300 persones a la marxa en contra del tancament de Nissan al seu pas per la Llagosta

Més de 300 persones s’han manifestat a la marxa contra el tancament de Nissan al seu pas per la Llagosta, que a les 20 hores han sortit direcció cap a la factoria de Montcada. La manifestació, organitzada pels treballadors del comitè d’empresa, ha comptat amb dues columnes, una d’elles sortint des de Santa Perpètua de la Mogoda i Mollet, que s’han afegit als de la nostra localitat; i l’altre, per Santa Coloma de Gramenet, Ripollet i Montcada.

Des de les 19 hores, ja hi havia treballadors i treballadores de Nissan a la plaça d’Antoni Baquè, alguns d’aquests veïns de la nostra localitat, que s’ha anat omplint amb manifestants de les sortides de Santa Perpètua de Mogoda i Mollet. També, s’ha sumat la ciutadania llagostenca, que gairebé ha omplert la plaça prop de les 20 hores. “És una mobilització ciutadana perquè parlem de perdre llocs de treball, no només implica als treballadors, també al teixit industrial de les localitats”, admet Miguel Ruiz, veí de la Llagosta i membre del comitè d’empresa de Nissan en representació de SIGEN-USOC. “Reivindiquem que els polítics han d’intentar revertir l’article 51 o com a mínim fer un annex que una empresa que hagi utilitzat les arques públiques, o un ERTO de força major com ha estat la Covid-19, eviti un tancament”, explica Ruiz.

L’alcalde Óscar Sierra ha donat suport als treballadors i treballadores de Nissan parlant amb alguns d’ells a la plaça d’Antoni Baqué i participant en la marxa. “És un fet molt dolent, no només per la Llagosta també per tota la població i el teixit industrial perquè hi ha molts llocs de treballs que s’ho estan jugant. Creiem que la fàbrica de Nissan hauria de continuar perquè produeix bé, té bona qualitat i mà d’obra qualificada”, remarca l’alcalde, que lamenta que “els interessos de les marques i d’una economia globalitzada, sent els interessos d’uns pocs, està fent que prop de 25.000 famílies es quedin sense feina”.

Els manifestants van enfilar a les 20 hores cap a Montcada amb crits de “Nissan no es tanca”. Davant la fàbrica automobilística de la localitat veïna, els treballadors i treballadores celebraran una assemblea per explicar les reunions mantingudes amb l’administració i la direcció de la fàbrica durant aquesta setmana. Els sindicats demanen a la direcció de la fàbrica japonesa que retiri l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), fet que la direcció de Nissan ara per ara descarta.

Publicitat

Publicitat

Més notícies