Divendres, 27 gener 2023
5.5 C
La Llagosta

Sindicats i Nissan arriben a un acord sobre el tancament de les factories a Catalunya


L’assemblea de treballadors i treballadores de Nissan ha ratificat aquest matí per majoria el conveni al que van arribar ahir els sindicats i la direcció de l’empresa. Nissan, on treballen un bon nombre de veïns i veïnes de la nostra localitat, s’ha compromès a no realitzar acomiadaments traumàtics durant el període de vigència de l’activitat industrial, que finalitzarà el 31 de desembre del 2021.

La multinacional japonesa té a Catalunya tres plantes, ubicades a Montcada i Reixac, Barcelona i Sant Andreu de la Barca, que afecten més de 2.500 treballadors directes i 20.000 indirectes. L’assemblea per ratificar l’acord ha tingut lloc al campament de ‘La Resistance’, davant de la factoria de Montcada i Reixac, al Pla d’en Coll.

Empresa i sindicats també han pactat amb les administracions centrals i autonòmiques afavorir la incorporació de projectes industrials per a la reindustrialització de les fàbriques catalanes, garantint l’ocupació durant els tres primers anys donant preferència als empleats de Nissan. Pel que fa a les indemnitzacions, Nissan ha acceptat eliminar els topalls com demanaven els sindicats, amb un pacte especial per als treballadors de 50 a 54 anys. Així, les persones nascudes abans del 1996 es garantirà el 90% del salari fins als 62 anys amb la percepció de la retribució del conveni especial de la Seguretat social fins als 63; les nascudes el 1967 rebran el 80% del salari net fins als 61 anys; les de 1968, el 80%; les del 1969, el 75% i, les nascudes el 1970 en endavant es garantirà una indemnització de 60 dies per any sense límit d’anualitats.

El comitè d’empresa ha valorat positivament l’acord assolit, destacant la unitat de la plantilla durant els tres mesos de lluita, amb nombroses mobilitzacions, inclosa la marxa que va passar per la Llagosta el passat 10 de juliol, i una vaga indefinida de més de 90 dies. Miguel Ruiz, veí de la Llagosta i membre del comitè d’empresa de Nissan en representació de SIGEN-USOC, ha manifestat que “avui no és una dia de celebració, perquè un tancament no es pot celebrar, però és el punt de partida d’un començament per buscar nous inversors i donar continuïtat als llocs de feina”.

Publicitat

Publicitat

Més notícies