Diumenge, 27 novembre 2022
12.3 C
La Llagosta

Fins al 16 de febrer es poden votar les propostes dels pressupostos participatius

El període de votació de les 16 propostes finalistes dels pressupostos participatius està obert fins al 16 de febrer. Les persones de més de 16 anys empadronades a la Llagosta poden votar les tres propostes que considerin més interessants. Fins ara, han votat 810 persones.

Es pot votar en aquest procés per internet a la pàgina web www.llagosta-cat/participa fins al 16 de febrer o, presencialment, a l’OAC (Oficina d’Atenció a la Ciutadania) fins demà divendres.

D’entre les 16 propostes finalistes, cada persona en pot votar un màxim de tres. Per poder votar per internet es necessita un número de telèfon mòbil i el DNI. Per fer-ho a l’OAC, només cal presentar el DNI.

Els projectes més votats per la ciutadania s’executaran durant l’exercici de 2020. El Consistori ha previst una partida màxima de 30.000 euros en el marc dels pressupostos participatius, que, per primera vegada, es porten a terme a la Llagosta.

Hi ha 16 propostes. Dues són de cultura: la compra d’un Tió gegant per donar un major impacte a l’activitat del cagatió que cada Nadal se celebra a la nostra localitat (3.000 euros) i la instal·lació d’un escenari fix al Parc Popular (30.000 euros).

De via pública, n’hi ha tres: la instal·lació de cendrers i contenidors per a xiclets a diversos espais públics (6.000 euros), la millora del passeig de Can Donadéu per potenciar el seu ús (24.000 euros) i la millora del carril-bici (15.000 euros). De medi ambient, n’hi ha altres tres: la col·locació d’un sistema de plaques solars a l’edifici de Can Pelegrí (30.000 euros), la instal·lació de dos punts de recàrrega per a vehicles elèctrics (30.000 euros) i l’adquisició d’un punt de monitoratge de la qualitat de l’aire (18.000 euros).

Tres de les propostes finalistes són de parcs i jardins: la creació de nous espais verds i arbres al poble (8.000 euros), l’ajardinament de la parcel·la inicial del camí de Can Donadéu (5.000 euros) i la plantació d’una olivera monumental i magraners vells per substituir la planta invasora plumero de la pampa (7.500 euros). De l’àmbit de seguretat, n’hi ha dues: la instal·lació de càmeres de videovigilància a la masia de Can Baqué i al Parc Popular (17.000 euros) i la col·locació de quatre radars pedagògics (28.500 euros). En esports, hi ha dues propostes: la creació d’un parc de cal·listènia per fer exercici a l’aire lliure (18.000 euros) i la reforma integral de l’Skate Park (30.000 euros). Finalment, hi ha un projecte, emmarcat en el benestar animal, per dignificar les colònies de gats que hi ha al carrer (5.000 euros).

Publicitat

Publicitat