Dijous, 01 desembre 2022
9.5 C
La Llagosta

Antonio Rubio: “La Peña Madridista va néixer amb el 5 a 0 al Barça”

Antonio Rubio, de 71 anys, és president de la Peña Madridista de la Llagosta des del març del 2019. Enguany, afronta amb il·lusió el 25è aniversari de penya llagostenca del Real Madrid. Rubio va ser un dels fundadors de l’entitat de la nostra localitat fa un quart de segle.

Com s’aconsegueix arribar al quart de segle?
Treballant moltíssim i aportant moltes coses els socis i sòcies, i, sobretot, lluitant en favor de la penya. Hi ha hagut un total de set presidents al llarg dels 25 anys, és a dir, que cap s’ha volgut quedar al mandat molts anys, perquè això no seria bo. Cal remarcar que ser president és difícil, perquè hi ha molt treball darrere.

Tot i ser soci fundador, és la primera vegada que és president…
Sóc soci fundador i, des de sempre, he treballat per la penya, independentment si he estat a la junta o no. Mai havia estat de president i tampoc volia. Crec que amb la meva edat no hauria de ser president perquè en aquests nous temps haurien de ser els joves de la Peña Madridista els que agafessin el timó. Tot i que enguany és un any del tot especial i em van dir si volia ser president i vaig acceptar.

Quines activitats teniu programades?
Ja estem treballant en totes les activitats, que començaran a partir del mes de març. Farem una sortida a Madrid per visitar les instal·lacions del Real Madrid i veure un partit de futbol. Tot i que al juliol es concentrarà el gruix de les activitats. El 4 de juliol farem el Dia del soci amb partits de futbol, de dòmino, de futbolí… i, a la nit, farem un piscolabis amb tots els socis i sòcies. A més, el 10 de juliol farem al Centre Cultural un sopar oficial del 25è aniversari i intentarem portar autoritats del Real Madrid i locals, exjugadors, periodistes, entre d’altres. Tot això ho recollirem en un llibre.

Com va néixer la Peña Madrididsta?
Un grup de veïns de la Llagosta vam anar a veure un Madrid-Barça al Santiago Bernabéu el 7 de gener del 1995. Aquell partit va ser el 5 a 0 famós que va marcar el Real Madrid d’Iván Zamorano i Michael Laudrup al Barça. Jo hi anava juntament amb alguns companys, que ens havíem desplaçat amb una penya de Santa Coloma de Gramenet i tots emocionats vam pensar que quan arribéssim a la Llagosta hauríem de fer una penya al nostre municipi. I, poc després, concretament el 7 de juliol, es va fundar la Peña Madridista de la Llagosta. És a dir, la Peña Madridista va néixer amb el 5 a 0 del Real Madrid de Laudrup i Zamorano perquè va ser precisament en aquell moment que es va pensar fer la penya, i finalment vam fer la penya.

Heu viscut unes quantes Lligues de Campions, títols de Lliga, entre d’altres…
Ara creiem que ve menys gent perquè hi ha socis que potser prefereixen quedar-se a casa pels canals de pagament per televisió. Tot i això, sempre hi ha molt bon ambient a la seu i, sobretot, quan ens apropem a les finals. El soci baixa a la penya i no falla. Llavors l’assistència a la seu madridista creix. Estem satisfets perquè tenim prop de 125 socis i sòcies.

I vostè com viu els partits?
Jo els veig bé. Potser hi ha algun dia que no estan del tot bé, i ho diem, no passa res. I si no es juga bé, es diu i s’ha d’entendre. El que un no ha de ser mai és un forofo, això mai. S’ha de ser realista i, si l’equip que tu ames no juga bé, doncs s’ha de dir.

La massa social què en pensa dels 25 anys?
Hi ha molt orgull entre tots els socis. Cal pensar que aquí hem celebrat diverses Lligues de Campions i hem celebrat molts títols. També cal dir que hi ha hagut temporades que no hem guanyat res, que potser no han acompanyat els fitxatges, però nosaltres ho hem anat superant. Creiem que aquesta penya està molt ben considerada quan anem a l’assemblea anual de penyes madridistes perquè estem sempre actius. Cal dir que hi ha algunes penyes que estan tancant.

Com és la seva junta directiva?
Som vuit persones i la meva junta directiva fa el que pot. Entre tots treballem i tirem del projecte. En aquests temps costa molt estar en una entitat, hi ha qui tira més que d’altres.

Què va suposar obrir fa 25 anys la Peña Madridista a la Llagosta?
Va ser un fet molt important per al municipi perquè el nom d’un equip tan important com el del Real Madrid es vinculava amb la Llagosta. Ha vingut gent molt important del club a la Llagosta, com ara el president d’aleshores Lorenzo Sanz.

Publicitat

Publicitat