Diumenge, 27 novembre 2022
12.3 C
La Llagosta

Ja es poden votar les propostes dels pressupostos participatius

Les persones de més de 16 anys empadronades a la Llagosta poden votar des d’avui i fins al dia 16 de febrer les tres propostes que considerin més interessants del llistat finalista dels pressupostos participatius. Han passat el període de selecció 16 idees, presentades per ciutadans a títol individual i entitats. Es pot votar en aquest procés per internet a la pàgina web www.llagosta-cat/participa o, presencialment, a l’OAC (Oficina d’Atenció a la Ciutadania).

D’entre les 16 propostes finalistes, cada persona en pot votar un màxim de tres. Per poder votar per internet es necessita un número de telèfon mòbil i el DNI. Per fer-ho a l’OAC, només cal presentar el DNI.

Els projectes més votats per la ciutadania s’executaran durant l’exercici de 2020. El Consistori ha previst una partida màxima de 30.000 euros en el marc dels pressupostos participatius, que, per primera vegada, es porten a terme a la Llagosta.

En un primer moment, es van presentar 44 propostes. D’aquestes, una va ser retirada per l’autor, quatre van ser unificades en una i 24 van ser descartades per diversos motius pel personal tècnic de l’Ajuntament adscrit al procés de pressupostos participatius. Dues són de cultura: la compra d’un Tió gegant per donar un major impacte a l’activitat del cagatió, que cada Nadal se celebra a la nostra localitat (3.000 euros) i la instal·lació d’un escenari fix al Parc Popular (30.000 euros).

De via pública, n’hi ha tres: la instal·lació de cendrers i contenidors per a xiclets a diversos espais públics (6.000 euros), la millora del passeig de Can Donadéu per potenciar el seu ús (24.000 euros) i la millora del carril-bici (15.000 euros). De medi ambient, n’hi ha altres tres: la col·locació d’un sistema de plaques solars a l’edifici de Can Pelegrí (30.000 euros), la instal·lació de dos punts de recàrrega per a vehicles elèctrics (30.000 euros) i l’adquisició d’un punt de monitoratge de la qualitat de l’aire (18.000 euros).

Tres de les propostes finalistes són de parcs i jardins: la creació de nous espais verds i arbres al poble (8.000 euros), l’ajardinament de la parcel·la inicial del camí de Can Donadéu (5.000 euros) i la plantació d’una olivera monumental i magraners vells per substituir la planta invasora plumero de la pampa (7.500 euros). De l’àmbit de seguretat, n’hi ha dues: la instal·lació de càmeres de videovigilància a la masia de Can Baqué i al Parc Popular (17.000 euros) i la col·locació de quatre radars pedagògics (28.500 euros). En esports, hi ha dues propostes: la creació d’un parc de cal·listènia per fer exercici a l’aire lliure (18.000 euros) i la reforma integral de l’Skate Park (30.000 euros). Finalment, hi ha un projecte, emmarcat en el benestar animal, per dignificar les colònies de gats que hi ha al carrer (5.000 euros).

El Saló de plens de l’Ajuntament va acollir ahir a la tarda l’acte de presentació pública de les 16 propostes finalistes amb l’assistència de l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra; la regidora d’Economia i Hisenda, Conchi Jiménez; i el regidor de Participació Ciutadana, Marc Ruiz.

“Cal destacar la varietat de les propostes i la participació que hi ha hagut en aquesta fase de presentació de propostes”, va dir Ruiz. El regidor de Participació Ciutadana va avançar que l’equip de govern valorarà si algunes de les propostes, “que són bones idees”, però que no han complert les bases i que han quedat descartades poden dur-se a terme per altres mecanismes.

Publicitat

Publicitat