Diumenge, 14 agost 2022
27 C
La Llagosta

Presentades un total de 44 propostes per als pressupostos participatius

L’Ajuntament de la Llagosta ha rebut 44 propostes en el marc del projecte de pressupostos participatius. El període de presentació es va obrir el 14 d’octubre i va finalitzar el 15 de novembre. Les propostes han estat lliurades per 20 persones i tres entitats.

La gran majoria de les idees han estat presentades a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament. Només dues persones han anat personalment a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania per lliurar els seus documents.

Les propostes de la ciutadania en aquesta primera edició dels pressupostos participatius estan relacionades bàsicament amb el medi ambient, la via pública, els equipaments, parcs i jardins, cultura, seguretat i salut pública.

L’Ajuntament es posarà en contacte amb els participants per informar-los sobre si les seves propostes han estat validades. En el cas que siguin rebutjades, se’ls explicarà els motius.

És la primera vegada a la nostra localitat que els veïns i les veïnes poden decidir directament a què es destina una part del pressupost municipal. En concret, han pogut presentar propostes amb una despesa màxima de 30.000 euros.

El grup motor del procés de pressupostos participatius, format per tècnics de l’Ajuntament i regidors de l’equip de govern municipal, validarà ara les propostes i les organitzarà per temàtiques.

Abans del 29 de gener, es farà una sessió pública amb la presentació de totes les propostes validades. Entre el 29 de gener i el 16 de febrer de 2020 es votarà. Podran votar totes les persones majors de 16 anys empadronades a la Llagosta. Les votacions es realitzaran de forma telemàtica al web municipal (www.llagosta.cat/participa). Si alguna persona no disposa d’Internet, podrà votar a l’OAC.

Una vegada finalitzat el termini de votacions, s’elaborarà una llista amb totes les propostes finalistes i els vots obtinguts i es presentarà en un acte públic. Després es farà l’estudi i la planificació tècnica per part dels serveis municipals corresponents de la proposta o propostes guanyadores i es tramitaran, si fos necessari, les licitacions oportunes per executar-les.

“És la primera vegada que posem en marxa un procés d’aquest tipus a la Llagosta, però s’ha complert el que ja intuíem, que la ciutadania té ganes de participar en el dia a dia de la gestió del seu municipi”, ha indicat el regidor de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de la Llagosta, Marc Ruiz. L’edil ha destacat “la gran quantitat de propostes presentades i la seva varietat” i ha volgut donar les gràcies a les persones i entitats que han participat en aquesta fase del projecte.

El regidor de Participació Ciutadana ha avançat que “a partir del 29 de gener es tornarà a donar la veu a la ciutadania, amb les votacions, a les quals convido a tothom a participar”.

Publicitat

Publicitat