Dimecres, 07 desembre 2022
13 C
La Llagosta

Les propostes dels pressupostos participatius es podran presentar a partir del 14 d’octubre

L’Ajuntament de la Llagosta ha presentat el projecte de pressupostos participatius, que contempla que a partir del 14 d’octubre es puguin presentar les propostes. L’acte, que estava obert a la ciutadania, s’ha presentat aquesta tarda al Saló de plens del Consistori amb l’alcalde Óscar Sierra, la regidora d’Economia i Hisenda, Conchi Jiménez i el regidor de Participació Ciutadana, Marc Ruiz.

Qualsevol persona, grup o entitat podrà presentar propostes entre el 14 d’octubre i el 15 de novembre per via telemàtica, a la pàgina web de l’Ajuntament, o, presencialment, a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC). Aquesta és la primera vegada que a la nostra localitat la ciutadania pot decidir directament una part del pressupost municipal amb una despesa màxima de 30.000 euros, que és la partida destinada pel projecte. “La gent se sobta i sorprèn de què per primer cop l’Ajuntament els pregunti directament què volen pel municipi”, ha explicat l’alcalde Óscar Sierra, que ha admès que està tenint una bona acceptació entre els veïns i veïnes.

Aquest procés permetrà als ciutadans i ciutadanes proposar i decidir el destí d’una part de la partida d’inversions de l’Ajuntament de la Llagosta, que permet desenvolupar actuacions de ciutat que poden incidir sobre l’espai públic, l’urbanisme, els equipaments o la mobilitat. “Les propostes han de ser inversions que es puguin executar i que quedin pel municipi, a més, no han de generar un increment amb despeses afegides en el pressupost”, ha remarcat la regidora d’Economia i Hisenda, Conchi Jiménez, que ha destacat que siguin propostes concretes i valorables econòmicament “amb un cost màxim de 30.000 euros”.

Una vegada recollides totes les propostes, el grup motor del procés de pressupostos participatius, les validarà i les organitzarà per temàtiques. Abans del 29 de gener, es farà una sessió pública amb la presentació de totes les propostes validades. Entre el 29 de gener i el 16 de febrer de 2020 es votarà. Una vegada finalitzat el termini de votacions, s’elaborarà una llista amb totes les propostes finalistes i els vots obtinguts i es presentarà en un acte públic. “Nosaltres esperem que sigui un projecte el més participatiu possible. No volíem que l’Ajuntament proposés unes propostes i a la ciutadania votés, tot el contrari, volíem i és el que hem fet, que la ciutadania proposi i després puguin votar”, ha dit el regidor de Participació, Marc Ruiz.

L’Ajuntament ha posat en marxa una pàgina web dels pressupostos participatius a la qual es pot accedir mitjançant aquest enllaç.

Publicitat

Publicitat