Ja han començat les classes al Centre de Formació d’Adults de la Llagosta

0
119

El Centre de Formació d’Adults de la Llagosta ja ha iniciat les classes. Com ja és habitual, l’alumnat es va incorporant de forma progressiva als diferents cursos que ofereix l’escola. Tot i que ja ha començat el curs, la matrícula continua oberta fins que es cobreixin totes les places.

Com a novetat, el Centre de Formació d’Adults ja fa classes dels tres nivells formatius de francès, anglès i català. Aquest curs s’ha creat també un grup de conversa en anglès. A més, a l’escola llagostenca es pot estudiar per obtenir el Graduat en Educació Secundària, fer els cursos de preparació per a les proves d’accés a grau mitjà, grau superior i a la universitat; i classes d’informàtica de diferents nivells, des de Competic incial al nivell 3. Per a la directora del centre, Isabel Soler, “la formació és bàsica i necessària per anar creixent com a persones i com a eina per integrar aquelles persones nouvingudes o les que estan en situació de risc social”.

Xerrada inaugural

D’altra banda, la xerrada inaugural del curs anirà aquest any a càrrec de Sor Lucia Caram, que farà una conferència titulada “L’Educació com a eina transformadora”. Sor Lucia Caram és una religiosa dominica contemplativa i activista cristiana que fomenta la solidaritat contra la pobresa. La monja viu a Manresa, on ha promogut diverses entitats, entre elles la Fundació del convent de Santa Clara, que es dedica a donar suport a persones desfavorides.

Soler ha dit que per fer l’acte inaugural intenten portar a “persones vinculades que promouen la importància de la formació al llarg de la vida per ajudar a evitar l’exclusió social”.

Les persones que vulguin matricular-se a algun dels cursos del Centre de Fomació d’Adults de la Llagosta poden passar per l’escola, situada al número 28 del carrer de l’Estació, de dilluns a divendres, de 10 a 13 h i de 16 a 20 h.

Publicitat