Dimecres, 07 desembre 2022
14.6 C
La Llagosta

La Festa Major acaba com va començar, amb humor

L’humor de Manolo Sarria va tancar ahir a la nit el programa de la Festa Major 2019. El carrer de l’Estació es va omplir de públic durant l’actuació del còmic, al costat de Parternaire i el mag Edgar. Prèviament a l’espectacle va tenir lloc el Castell de focs artificials. Aquesta va ser la darrera activitat de quatre dies marcats per la gresca i l’absència d’incidents destacables.

Dues actuacions més de la jornada d’ahir també van tenir una molt bona presència d’espectadors, la del grup d’havaneres Barca de mitjanit, amb el rom cremat de la Murga, i el recital de Maricel, amb l’espectacle Divino Bolero.

El regidor de Cultura, Fran Ruiz, s’ha mostrat “molt satisfet i content amb l’esforç de totes les entitats que han participat a la Festa i la tasca feta per la Comissió de Festa Major”. L’edil també ha destacat “la feina que han portat a terme la Policia Local, la Brigada, els tècnics municipals i els voluntaris de Protecció Civil perquè tot hagi pogut desenvolupar-se amb tranquil·litat”.

Saltats i Volats

La colla groga i la colla vermella de la nostra localitat han mantingut una sana competició durant la Festa Major. Volats i Saltats van participar a la Cercavila inicial que es va fer divendres. Dissabte al matí va tenir lloc la primera prova, 1, 2, 3, Splash!, amb un seguit d’inflables. Diumenge va ser el torn de les actuacions musicals amb Esta cara me suena, i ahir va tenir lloc una activitat dinàmica, Memory urban. Tot i que no hi havia una colla guanyadora final, si que hi va haver puntuació a cada una de les proves. Els Saltats van obtenir més punts a la prova d’inflables i a Memory Urban i Volats a Esta cara me suena. La competició va acabar amb un brindis i una foto de les dues colles plegades.

Espai de concerts

La banda Version imposible es va encarregar divendres d’obrir l’Espai de concerts aquesta Festa Major. El grup de versions dels millors temes de pop i el rock nacional i internacional va atraure un bon nombre de persones fins al recinte de la plaça de l’alcalde Sisó Pons. El mateix dia va ser el torn de la primera sessió de l’Associació de DJ’s de la Llagosta VIPS, amb DJ Quequi i DJ AMS. L’entitat també va organitzar dissabte Retro party, amb els DJ’s internacionals Frank Trax i Julio Posada, que van estar precedits pels locals DJ Jam, DJ Deivitt i DJ José Molina. Diumenge va ser el darrer concert, amb el grup tribut als Roling Stones, Smocking Stones.

Plaça d’Antoni Baqué

La plaça d’Antoni Baqué ha tornat a ser un dels escenaris principals de la Festa. El primer dia ja es va omplir per escoltar el pregó que va protagonitzar l’actor i monologuista Salva Reina, que després va oferir una actuació davant un públic entregat.

Dissabte, els infants i les seves famílies van poder gaudir del show de Pannettonne Brothers. També es va poder veure l’exhibició de balls en línia de les alumnes de Jordi Caparrós i el Festival de Festa Major dels grups de La Room, que va omplir la plaça. A la nit, va ser el torn del grup rociero Malandar.

Diumenge va començar amb l’actuació del grup Band The Marxa. A la tarda hi va haver dues exhibicions, la de ball del Casal d’Avis i la dels membres de La Llagosta Club de ball. El grup de Ballet folklòric Krujeva, de Rúsia, també va pujar a l’escenari de la plaça d’Antoni Baqué.

Aniversaris

Dues entitats de la nostra localitat han celebrat durant la Festa Major el seu desè aniversari, el grup local de percussió Lotokotó i la colla de diables Les Llagostes de l’Avern. Lotokotó va preparar una actuació especial que va tenir lloc després del pregó. L’espectacle va incloure majorettes amb bastons de foc, cariocas, coets i fum de colors i va estar acompanyat pels gegants de la Llagosta. El grup de percussió va acompanyar després a la comitiva del Corre-tasques organitzat pel Grup La Feria.

Per la seva part, Les Llagostes de l’Avern van fer un correfoc especial amb la participació dels diables de Gelida i de Castellvell del Camp.

Murga i Sangrinaris

Com ja va sent habitual, una de les propostes més multitudinàries va ser la paella de la Murga. Uns 2.000 comensals van tastar l’arròs que va preparar dissabte el grup al Parc Popular. La Murga va iniciar la seva programació festiva amb la Cercavila canalla de dijous a la nit. Divendres, va participar a la Cercavila de Festa Major. Diumenge, la Murga va organitzar la Diada infantil, amb inflables d’aigua i tallers, i, a la tarda, va realitzar el concurs de truites. La darrera proposta va tenir lloc dilluns, amb la Murga tapa i el rom cremat. A totes les activitats, la Murga va recaptar fons per a la investigació de l’ELA.

Els Sangrinaris, per la seva part, van realitzar la tradicional sangriada. Com en els darrers anys, també es van repartir sangria sense alcohol i, per als menors, sucs. L’acte va estar amenitzat per una sessió de dues DJs amb música per a tots els gustos.

L’Esplai Dijoc va oferir novament tallers, un berenar i el concurs de futbolí, diumenge a la tarda, al passeig de l’avinguda de l’Onze de Setembre. Al mateix escenari i el mateix dia, va tenir lloc el ja tradicional Cabaret de circ, amb noves actuacions circenses. Els infants també van ser protagonistes dels jocs infantils de Protecció Civil de dissabte al matí. Dilluns hi va haver animació i ball d’escuma amb Jordi Callau, a l’escenari del carrer de l’Estació. Al mateix lloc va començar la Festa Major amb l’elecció de la Pubilleta, Ariadna Calvo, i l’Hereu, Eloi Martín. Els balls de nit, també van aplegar un bon grapat de parelles balladores les nits de Festa Major.

La música també va estar present a la Markesina del Parc Popular. Divendres va ser el torn de diversos DJ’s locals amb VIPS i dissabte van actuar els grups locals HbC, Land of Coconuts, Folkats i Ansiolitikos.

Competicions

Divendres va començar l’activitat esportiva amb els partits d’handbol que va organitzar el Joventut Handbol la Llagosta. Dissabte es va concentrar la major part de competicions. Al matí, es va celebrar el 21è Memorial Ramón López del Club Petanca la Llagosta. A la tarda, el CD Viejas Glorias va jugar el Trofeu de Festa Major davant el Veteranos la Creuta i l’Associació de Judo -Karate la Llagosta va fer la seva exhibició. Durant tota la jornada es va disputar el 5è Torneig Mero Alonso del Club Handbol Vallag i el Trofeu de Festa Major del Fútbol Sala Unión Llagostense.

Aquesta jornada també es van celebrar el Torneig de futbolí de la Peña Madridista, el Torneig de dòmino de l’Entidad Dominó la Llagosta i la sessió de Pilates per a thotom de Soster Café Pilates. Diumenge, la Peña Madridista va organitzar un torneig de dòmino. Dilluns, el nou Club d’Escacs Can Pelegrí va muntar partides d’escacs a la plaça de Catalunya, inclòs un tauler d’escacs gegant.

Durant els dies de Festa Major, es va instal·lar al Parc Popular un nou passatge del terror. Aquest any, Where Evil Hides va presentar El Antiquario. L’altra activitat permanent de la Festa, l’exposició intergeneracional d’Art, es va suspendre a última hora.

Publicitat

Publicitat