Dimarts, 04 octubre 2022
18.1 C
La Llagosta

El Punt Lila de Festa Major compleix la seva funció

La Festa Major de la Llagosta ha tingut per primer any un espai específic de prevenció, informació i sensibilització d’agressions sexistes, un Punt Lila. Les nits de divendres, dissabte i diumenge de Festa Major, l’Ajuntament va instal·lar un estand a la cantonada del carrer de l’Estació amb el carrer de Vic, al costat de l’ambulatori.

Aquest espai ha estat un punt de referència per promoure actituds no sexistes i que tothom hagi pogut gaudir de la Festa Major amb normalitat. Durant les tres nits, un bon nombre de persones es van apropar al Punt Lila a recollir polseres per visibilitzar el seu rebuig a les actituds masclistes. Joves, famílies, gent gran,…, van voler mostrar la seva postura contrària a les agressions sexistes. El Punt Lila també tenia com a funció atendre els possibles casos de violència masclista. Sortosament, no es va registrar cap situació d’agressió durant els dies de Festa Major.

Al Punt Lila hi havia tres professionals per atendre possibles cassos de violència masclista. A més, les bar­r­e­s de l’Espai de Concerts i del Parc Popular van continuar sent barres liles, on la gent es podia adreçar en cas de viure o veure un cas d’agressió sexual. Previ a la celebració de la Festa major, l’Ajuntament va organitzar una sessió formativa sobre el tema adreçat a les entitats que realitzaven alguna activitat. L’objectiu era donar eines per identificar conductes masclistes, explicar els recursos que hi havia preparats durant la Festa, així com el protocol d’actuació a seguir davant els diferents casos que es poguessin presentar.

Publicitat

Publicitat