Diumenge, 14 agost 2022
27 C
La Llagosta

Noemí Lorenzo / Raquel Miranda: “La de la Festa Major és l’actuació més important de l’any”

Són dues de les integrants del grup de percussió Lotokotó. Aquest 2019 és un any especial per al grup, perquè celebra una dècada d’activitat. Han fet una samarreta per commemorar els seus deu anys i per Festa Major faran una activitat especial.

En quin estat de salut arriba als deu anys Lotokotó?
-Noemí Lorenzo (N.L.): En l’actualitat estem molt bé i estables. Fa uns anys vam tenir una baixada de membres i vam quedar molt pocs. Però ara estem en una mitjana de tretze persones. Ara hem incorporat quatre noies noves i això fa que estiguem en un bon moment.
-Raquel Miranda (R.M.): Els últims anys hi ha hagut alts i baixos a l’entitat. Pels vídeos que he vist dels inicis de l’entitat hi havia molta gent i això llueix molt més, però ara tornem a estar molt bé.

Per Festa Major feu una activitat concreta, com serà?
-N.L.: Nosaltres fem l’activitat habitual del Corre-tasques, però abans estem preparant una actuació d’uns vint minuts a la plaça d’Antoni Baqué (divendres 6 de setembre, 21.30 h). Aquesta actuació serà per commemorar els deu anys i tindrem col·laborant els gegants de la Llagosta i algunes de les noies de l’antiga entitat de majorets, que ja fa anys van deixar d’actuar i les hem recuperat. Ja fa set anys van col·laborar amb nosaltres i ara les hem tornat a localitzar. Elles faran majorets amb foc. També hi haurà altres sorpreses i també farem una samarreta commemorativa dels deu anys.

I després el Corre-tasques…
-N.L.: Doncs sí. Aquest any, com fem aquesta activitat especial, el Corre-tasques començarà mitja hora més tard, ens esperaran. La Festa Major per a nosaltres és l’actuació més important de l’any, la més llarga i la que preparem més.
-R.M.: És l’actuació que més gent coneixes perquè hi ha molta gent del poble, veïns nostres… és on es veu més gent coneguda.

Com va començar tot?
-N.L: Fa deu anys, un grup de nois i noies van demanar fer un taller de percussió a l’Ajuntament de la Llagosta. El taller va ser d’un parell de dies i el grup que es va ajuntar va decidir tirar endavant per crear un grup de música. Vam buscar un professor de percussió i poc després ja es va crear el grup i es va posar el nom de Lotokotó.

Quin estil teniu?
-N.L.: El nostre estil és la samba reggae i dins d’aquestes batucades hi ha diferents estils de música. El nostre so peculiar serien les timbes, que és el més característic que tenim. Aquest estil és típic brasiler o africà. Tot i que també fem algunes cançons del funky. Per tant, nosaltres tenim uns tons més greus. Fa deu anys era molt coneguda la batucada brasilera, mitjançant la samba reggae, i nosaltres ens vam decidir per un so de timbalada i fins ara ho hem mantingut.

Com és la relació entre els membres de Lotokotó?
-R.M.: La relació és molt bona, ara hi ha gent nova. Som amics i amigues, tot i que gairebé tots abans ja érem coneguts. És una relació molt bona, fem pinya plegats i els nous s’integren molt ràpidament. Cal dir, que ara el grup es podria anomenar Lotokotodas, perquè ara hi ha dos nois i la resta són noies. Ens ho passem molt bé.
-N.L.: Ens portem molt bé i ens ajuntem sempre abans quan hi ha una actuació. Per exemple, si fem una actuació per la tarda, doncs quedem abans per dinar… o en altres fem abans un cafè o esmorzar o sopar. Sempre fem pinya, abans o després.

Com veieu el futur de Lotoko­tó?
-N.L.: Estem ara en un moment de pujada per celebrar els deu anys. Estem sempre intentant captar més gent perquè això segueixi creixent. Potser vindrà alguna nova baixada però com sempre la superarem. Nosaltres fem diverses activitats a l’any, a banda de la de la Festa Major de la Llagosta. Una de les més destacades és a Sant Feliu de Guíxols, que és una trobada de percussió amb prop d’una vintena de grups. Es fa una cercavila molt gran, una actuació en escenari i fem sopar plegats. És tota una tarda de percussió amb molta gent.

Quines altres activitats feu?
-N.L.: També anem al Carnaval del Raval, que es fa una setmana després de la data habitual. Hi ha molts grups de batucada que participem i col·laborem amb entitats locals del Raval, perquè és una trobada sense cap ànim de lucre. També sortim per la Cursa Popular Els 10 de la Llagosta o per la Cavalcada dels Reis Mags d’Orient. Però estem oberts a actuar per tota aquella entitat o activitat que ens demanin.

A on us podem trobar?
-N.L.: Tots els dimarts assagem al Centre Cultural de 19.30 a 21.30 hores. El grup està sempre obert a la incorporació de noves persones.

Publicitat

Publicitat