Fran Ruiz: “Serà una Festa Major molt cultural i molt participativa”

0
99

Entrevista al regidor de Cultura de l’Ajuntament de la Llagosta.

Aquesta és la seva primera Festa Major com a regidor de Cultura, com l’afronta?
Doncs amb total normalitat. Vaig ser regidor de Joventut l’anterior mandat i aquesta Festa Major suposa una mica més de feina, però bé, la porto molt bé. Ja està tot enllestit i a punt per començar.

Què destacaria d’aquesta Festa Major?
Tornem a fer la Festa de divendres a dilluns, dijous es farà la Cercavila canalla. Podríem destacar el pregó de Salva Reina i, gràcies a l’Associació de DJ’s VIPS, tindrem dos DJ internacionals a la Retro Party de Festa Major, Frank Trax i Julio Posadas. Jo crec que seguim una mica la línia de l’any passat.

Com qualificaria la Festa Major de la Llagosta?
Molt cultural, com sempre, i molt participativa gràcies a les entitats i a la gent del poble, com és tradicional.

Aquesta serà una festa en la qual els Saltats i els Volats continuaran tenint una presència important.
Sí. L’any passat va ser una mica de parèntesi, ja que l’Engreskada va deixar d’organitzar les proves. El 2018 les van fer les mateixes colles i aquest any han contractat una empresa perquè ho faci i tornar una altra vegada a la competició, molt amena això sí. Cada prova tindrà una colla guanyadora. Hi haurà una prova d’aigua, una d’escenari amb balls i imitacions i una prova física.

Podem dir que la participació dels Saltats i dels Volats ja està consolidada a la Festa?
Sí, dins de la Festa ja s’espera que hi hagi aquesta competició. L’any passat sí que va ser diferent ja que ho van organitzar les pròpies colles, però va ser molt feixuc per a elles. Per això, han decidit comptar amb una empresa col·laboradora per tirar endavant les proves.

Com ja ha comentat, serà també una Festa tradicional.
Exacte, tindrem la paella popular de la Murga dissabte, la Sangriada dels Sangrinaris el mateix dia a la nit, el concert rociero, les orquestres i, a l’Espai Jove, un grup de versions, que actuarà divendres a la nit i no dissabte com és habitual.

Després de Festa Major, tindrem un parèntesi i se celebrarà la Diada.
Sí, el dia 11 tindrem l’Homenatge a Catalunya que organitza el Ball de Gitanes i la hissada de la senyera. A més, hi haurà més activitats com la Cercavila Gegant, el Ral·li Fotogràfic, l’Homenatge a la Gent Gran i animació infantil. En caure en dimecres no podíe­m allargar tant la Festa Major, però VIPS va proposar fer una activitat dimarts a la nit al Parc Popular i crec que és una manera de donar-hi continuïtat. –

Publicitat