Dissabte, 02 març 2024
13.9 C
La Llagosta

L’Ajuntament aprova el projecte de les obres per posar en marxa la nova parada d’autobús de la zona 1

L’Ajuntament de la Llagosta ha aprovat el projecte per instal·lar una nova parada d’autobús al pont de la riera Seca. Els usuaris que agafin l’autobús en aquest punt pagaran una tarifa corresponent a la zona 1. El Consistori atendrà així una demanda de la ciutadania.

Alguns veïns fan servir des de fa temps la parada que hi ha al costat del McDonald’s, a Montcada i Reixac, dins de la zona 1 i reclamaven que els autobusos tinguessin una parada més a prop de la nostra localitat. La nova parada estarà ubicada al terme municipal de Montcada, però tot just al límit amb la Llagosta. Per això, els viatgers podran gaudir dels avantatges econòmics que suposa la zona 1. Actualment, una targeta T10 de la zona 1 costa 10,20 euros, mentre que la T10 de dues zones, que és la que correspon a les parades situades a la Llagosta, costa 20,10 euros.

La Junta de Govern Local va aprovar divendres el projecte per fer les obres necessàries per posar en marxa la parada en sentit Barcelona. Ara, hi haurà un període d’exposició pública de 30 dies per presentar al·legacions. L’obra, pressupostada en 34.823,13 euros, té un període d’execució de sis setmanes. Està previst reduir part de la vorera i modificar la barana del pont per facilitar la posada en marxa de la parada, d’acord amb les exigències del Servei Territorial de Carreteres de la Generalitat. L’objectiu és que les obres comencin al gener i que la nova parada estigui en marxa al febrer.

Dilluns, l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, i el regidor de Mobilitat i Transport, Jordi Jiménez, es van reunir a Barcelona amb el cap del Servei Territorial de Carreteres de Barcelona, Daniel José Gallego. Durant la trobada, Daniel José Gallego es va comprometre a que tant Carreteres com l’Agència Catalana de l’Aigua faran els informes favorables a la ubicació de la nova parada.

“Som moltes les passes que hem donat per aconseguir aquesta parada tant necessària per a la Llagosta i estem molt a prop de fer-la realitat”, ha explicat avui l’alcalde de la Llagosta. “Aviat, moltes persones deixaran de recórrer més de 650 metres per una carretera obscura per poder beneficiar-se de la zona 1”, ha afegit Óscar Sierra.

Al començament del mandat, responsables municipals de la Llagosta es van reunir amb representants de l’Ajuntament de Montcada i Reixac per concretar el trasllat de l’actual parada més a prop de la Llagosta, tal com havia negociat l’anterior equip de govern llagostenc. Després de més d’un any d’espera, el Consistori montcadenc va respondre que no estava d’acord amb el trasllat de la parada i que, en tot cas, es fes una altra.

Al maig de 2017, l’Ajuntament, amb el vistiplau de l’empresa Sagalés, va sol·licitar una nova parada i es va trobar amb diverses negatives d’alguns departaments de la Generalitat, bàsicament perquè no veien clar la seguretat del punt escollit.

Finalment, el 2 de juliol d’aquest any, l’alcalde, acompanyat del regidor de Via Pública i l’arquitecte municipal, es va reunir a la zona de can Milans amb tècnics de Carreteres i Transports de la Generalitat per trobar l’emplaçament adequat de la nova parada de bus. En aquella trobada es va fer la proposta de la parada al pont de la riera Seca com a únic emplaçament viable per motius de seguretat.

Publicitat

Publicitat

Més notícies