Dilluns, 20 març 2023
17 C
La Llagosta

Aprovat de forma definitiva el pressupost municipal de 2018

El pressupost de l’Ajuntament de la Llagosta per a aquest any 2018 ha quedat aprovat avui definitivament després que no s’hagi presentat cap al·legació durant el període d’exposició pública. El Consistori ha publicat avui un anunci al Butlletí Oficial de la Província informant de l’aprovació definitiva del pressupost municipal.

El Ple de l’Ajuntament de la Llagosta va aprovar el 8 de maig de forma inicial el pressupost municipal d’aquest any, que puja als 11.261.420 euros, amb els vots a favor del Partit dels Socialistes, Partit Popular, Partit Demòcrata i Ciutadans; en contra d’Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa i amb l’abstenció d’Esquerra Republicana. Al capítol d’inversions, es destinen 743.144 euros. En aquest apartat, destaquen els 200.000 euros previstos per a una primera fase de rehabilitació de la històrica masia de can Baqué, que, per primera vegada, tindrà una important dotació pressupostària per fer treballs per reformar-la.

El Consistori també invertirà 140.000 euros per millorar l’eficiència energètica i la maquinària del gimnàs del Complex Esportiu Municipal El Turó. A més, es construirà un nou quiosc-bar al Parc Popular i es remodelarà el seu entorn, una acció per a la qual es destinaran 70.000 euros.

El capítol d’inversions també contempla altres actuacions, com l’adequació de les vies públiques (asfaltat i senyalització viària) amb 98.000 euros, l’adquisició de jocs per als parcs infantils (38.750 euros), l’adequació de la Biblioteca Municipal (19.234 euros), la millora de l’enllumenat públic (10.000 euros), així com la renovació dels llums del Mercat Municipal (15.000 euros) i millores a instal·lacions esportives (pista del CEM El Turó i lluminàries del Camp Municipal de Futbol Joan Gelabert). Totes les inversions es finançaran amb subvencions directes o amb crèdits sense interessos o subvencionats per la Diputació de Barcelona.

L’Ajuntament manté l’esforç econòmic en aquelles partides destinades a serveis socials per tal de poder donar resposta a les necessitats dels veïns i veïnes més necessitats.

En Esports, s’incorpora una partida d’uns 36.000 euros, en compliment de les recomanacions del Pla de viabilitat de l’empresa municipal per cobrir les despeses derivades de l’ús de les instal·lacions del CEM El Turó per part del propi Ajuntament o de les diferents escoles i entitats del municipi. Aquesta partida és una novetat respecte a pressupostos anteriors i intenta donar cobertura a aquella utilització que fan les diferents entitats del municipi de les instal·lacions esportives i que, fins al moment, estava assumint la pròpia societat municipal.

Es manté la línia de treball iniciada l’any passat per al foment de l’ocupació i es torna a dotar de nou la partida corresponent als plans d’ocupació amb uns 112.000 euros provinents de la Diputació de Barcelona i del Servei d’Ocupació de Catalunya.

Un altre dels punts destacats del pressupost és que continua l’estalvi en despesa política, uns 22.000 euros anuals respecte al mandat anterior. A més, es congelen les retribucions dels membres de la Corporació amb dedicació exclusiva.

 

Publicitat

Publicitat

Més notícies