Dilluns, 27 març 2023
17.9 C
La Llagosta

Adif adjudica la redacció del projecte per connectar l’Estació intermodal de la Llagosta al Corredor del Mediterrani

L’Administrador de Infraestructuras Ferroviarias (Adif) ha adjudicat per 661.442,2 euros la redacció del projecte per connectar amb l’amplada estàndard l’Estació intermodal de la Llagosta amb el Corredor del Mediterrani. La Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per les companyies Esteyco i Inserail, serà l’encarregada d’elaborar el document. Tindrà un termini de 26 mesos per a la redacció del projecte constructiu i haurà de lliurar durant els primers sis mesos l’estudi funcional. “És una bona notícia per a la Llagosta i ens anima a seguir treballant per crear oportunitats d’ocupació en el futur”, ha assegurat l’alcalde, Óscar Sierra.

Segons el Ministeri de Foment, l’objectiu és potenciar el Centre logístic intermodal de la Llagosta, situat al costat de l’Estació de Rodalies, com a punt estratègic del transport ferroviari de mercaderies a l’entorn més proper a Barcelona.

El Ministeri de Foment assegura que, amb l’adjudicació del contracte, es dona un nou impuls als compromisos adquirits pel Govern Central per avançar de forma decidida en el conjunt d’actuacions per a la configuració del Corredor del Mediterrani per la seva gran importància estratègica a nivell socioeconòmic.

El contracte contempla la redacció del projecte funcional que definirà l’encaix del conjunt de les solucions de connexió amb el Corredor del Mediterrani i el desenvolupament funcional de la plataforma multimodal de la nostra localitat. També preveu la redacció del projecte constructiu per definir les actuacions a desenvolupar en plataforma, via i electrificació i inclourà la connexió en amplada estàndard entre la plataforma multimodal i el Corredor del Mediterrani des del viaducte de la línia d’alta velocitat (sentits terminal de la Llagosta-Frontera francesa i viceversa), situat a l’àmbit del nus de Mollet.

El projecte constructiu comprendrà també l’adaptació a l’amplada mixta (estàndard i convencional) de la via de connexió entre la plataforma logística i la línia Mollet-El Papiol des de la bifurcació de Mollet i la remodelació de la terminal, que recollirà el resultat de l’estudi funcional incloent les instal·lacions per permetre el tractament de trens d’amplada estàndard.

Aquest projecte pretén potenciar la instal·lació de la Llagosta, que en l’actualitat dedica prioritàriament la seva activitat al trànsit d’automòbils, i que està situada en una zona connectada a xarxes viàries d’alta capacitat i de gran activitat industrial. A més, disposa de totes les prestacions i dimensions per ampliar i millorar la seva infraestructura i incorporar noves funcionalitats, que la posicionin com a nus estratègic i passi a ser una plataforma intermodal de primer ordre a l’entorn més proper a Barcelona, per captar més trànsits internacionals.

Publicitat

Publicitat

Més notícies