Dijous, 25 abril 2024
12.3 C
La Llagosta

Nova alerta pel risc de nevades al Vallès Oriental dimarts i dimecres

Protecció Civil de Catalunya ha activitat el Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT) en fase d’alerta, en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se’n poden derivar.

Es mantenen les previsions de nevades generalitzades a Catalunya des d’avui fins dimecres. Ha començat a nevar a partir del migdia cap al nord-est i s’anirà estenent a la resta del territori. La cota de neu serà entorn dels 200 metres amb tendència a baixar fins al nivell del mar. La Llagosta està en uns 50 metres per sobre del nivell del mar.

Els gruixos acumulats seran de més de 10 centímetres al Prepirineu, al nord de la depressió Central i a la serralada Transversal. Demà dimarts, les nevades es mantindran de forma extensa, es preveuen gruixos al litoral d’entre 0 i 3 centímetres, i a la resta del territori es registraran d’entre 3 i 10 centímetres. Cal destacar que al Prepirineu es podran superar els 20 centímetres.

Font: Servei Meteorològic de Catalunya.

Dimecres, l’episodi s’allargarà fins la tarda. A partir de mig matí, la cota de neu anirà pujant progressivament de sud a nord, excepte al vessant sud del Prepirineu, on les nevades persistiran fins a la tarda.

Publicitat

Publicitat

Més notícies