Dijous, 25 juliol 2024
25.8 C
La Llagosta

Protecció Civil manté el pla Neucat per risc de neu en cotes baixes el cap de setmana

Protecció Civil de la Generalitat manté l’Alerta del Pla Especial d’Emergències per Nevades a Catalunya (Neucat) per aquest cap de setmana. El cos de protecció ha confirmat les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de que demà es puguin produir nevades abundants al Pirineu, Prepirineu i menys abundants en altres zones amb una cota al voltant dels 500 metres.

La previsió meteorològica, segons l’SMC, és que demà dissabte al matí la baixada de temperatures serà notable, i les nevades començaran a afectar sobretot el Pirineu i Prepirineu amb una cota entorn els 1.200 metres. En aquesta zona acabarà nevant a totes les cotes, i en altres zones del territori la cota de neu baixarà fins al voltant dels 500 metres. En tot l’episodi, es podran acumular gruixos de més de 50 cm per sobre dels 2.000 metres. A les comarques del Pirineu i Prepirineu tant oriental com occidental, la probabilitat de què s’acumulin més de 5 cm per sobre dels 700 metres és molt alta (4 sobre 6); mentre que també pot nevar, però amb menys probabilitat, a la resta de comarques de la Catalunya Central, interior de Barcelona, Lleida i el terç sud de Catalunya.

Protecció Civil recomana limitar la mobilitat en les hores i zones en què es preveu que nevi i si no és possible evitar el desplaçament, cal extremar les precaucions, sobretot en els desplaçaments cap al Pirineu i Prepirineu i cap a zones interiors del prelitoral de Tarragona i Central. Per això, el cos de protecció recomana fer seguiment de l’evolució de les previsions meteorològiques i les possibles incidències que es vagin produint a la xarxa viària catalana mitjançant els perfils oficials en xarxes socials com @emergenciescat @transit o @meteocat. En cas de patir una situació d’emergència, Protecció Civil recorda que s’ha de trucar al telèfon d’emergències 112 de Catalunya.

Publicitat

Publicitat

Més notícies