Dilluns, 20 març 2023
17 C
La Llagosta

El Servei Meteorològic alerta de la possibilitat de nevades a partir de la matinada de dijous

El Servei Meteorològic de Catalunya alerta de la possibilitat d’un episodi de neu a cotes baixes a primera hora de la matinada per a aquest dijous, dia 8 de febrer, al Vallès Oriental. Davant d’aquest avís, Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase de prealerta el pla d’emergències per nevades, el Neucat.

La precipitació s’iniciarà dijous a primera hora del matí a la zona del litoral i prelitoral central, mentre que de cara a la tarda es desplaçarà cap al sud i, a partir del vespre minvarà, fins a desaparèixer. La cota de neu serà d’uns 200 metres, tot i que no es descarta que en moments de xàfec es puguin veure flocs de neu o neu granulada fins a nivell de mar. També podria nevar a localitats com la Llagosta, que està a uns 50 metres sobre el nivell del mar. En aquest sentit, l’Ajuntament de la Llagosta informa que disposa de quantitats de sal per assumir qualsevol situació de risc als carrers de la nostra localitat.

Divendres, no s’esperen precipitacions, tot i que l’ambient serà molt fred, amb glaçades que podran ser entre moderades i fortes a l’interior i febles i puntuals al litoral. A causa d’aquesta predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos de Situació meteorològica de perill per neu i per fred.

 

Publicitat

Publicitat

Més notícies