Dimarts, 27 febrer 2024
14.3 C
La Llagosta

La colla dels Saltats guanya l’Engreskada en una Festa Major amb força participació

La Festa Major de la Llagosta de 2017 va acabar ahir a la nit amb el Castell de focs artificials i els monòlegs de Luis Larrodera i Agustín Jiménez. Abans de l’actuació dels humoristes a l’escenari situat al costat del Centre Cultural, es va donar a conèixer el veredicte de l’Engreskada 2017 amb la victòria de la colla dels Saltats.

La Festa Major s’ha caracteritzat per una força presència de públic en la majoria dels actes i per l’absència d’incidències destacades.

L’Agrupación Cultural Galega Alborada va ser l’encarregada, divendres, de donar el tret de sortida oficial a la nostra Festa Major amb el pregó des del balcó de l’Ajuntament. Dijous, la Murga va protagonitzar la cercavila canalla i, divendres a la tarda, Aitana Pascua va ser escollida pubilleta i Ángel Di Lascio, hereu. Un total de 23 nenes i sis nens van participar en el concurs.

Can Pelegrí va acollir la inauguració de l’Exposició Intergeneracional d’Art. L’altra activitat permanent de la Festa Major va ser el 17è Concurs Estatal de Fotografia.

La cercavila, prèvia al pregó, va ser molt animada i va comptar amb la primera prova de l’Engreskada. Després del pregó, la plaça d’Antoni Baqué es va omplir durant l’espectacle d’humor de Justo Gómez. La nit de divendres també es va celebrar el Corre-tasques, organitzat pel Grup la Feria i amb l’animació de Lotokotó. La jornada va acabar amb la rotonda Murga, les actuacions de grups locals a la Markesina, la sessió de música electrònica a càrrec de l’Associació de DJ’s de la Llagosta VIP’s i el primer ball de nit al carrer de l’Estació amb l’orquestra Swing Latino.

Dissabte, es van portar a terme moltes de les activitats esportives de la Festa Major: el Festival de patinatge artístic del Club Patí la Llagosta, el tercer Torneig Mero Alonso de l’Handbol Club Vallag, els partits dels equips del FS Unión Llagostense i el Trofeu de Festa Major del Viejas Glorias.

La Murga va cuinar la paella al Parc Popular, mentre que l’Entidad Dominó la Llagosta i la Peña Madridista de la Llagosta es van sumar a la Festa Major amb diversos actes. La pluja va fer acte de presència, però només va obligar a suspendre la ballada de sardanes. L’Escola de Dansa La Room va organitzar a la plaça d’Antoni Baqué amb gran èxit de públic el seu Festival de Festa Major.

A la nit, les Llagostes de l’Avern van protagonitzar el Correfoc, mentre que els Volats van muntar una sessió de Red Dance. La plaça d’Antoni Baqué va ser la seu del concert de Requiebros. L’Espai de Concerts va acollir l’actuació de Versión Imposible, un dels actes més destacats de la programació. L’Associació de DJ’s de la Llagosta VIP’S va organitzar la Retro Party 90’s, mentre que els Sangrinaris van estar presents a la Festa Major amb la 26a Sangriada.

Diumenge, es van celebrar els Jocs de Protecció Civil, l’Escola Okinawa Team va fer demostracions d’arts marcials i la Murga va organitzar la Diada infantil, mentre que els Volats van fer l’activitat Free style a l’Espai de Concerts.

A la tarda, va continuar l’Engreskada; l’Esplai Dijoc va muntar un taller, berenar i concurs familiar de futbolí i l’Agrupació de Jubilats i Pensionistes va organitzar el Ball del fanalet. El Concurs de truites de la Murga, el Concurs de pinxos dels Saltats, el cabaret de circ i l’exhibició de la Llagosta Club de Ball van ser altres actes destacats de la jornada.

A la nit, hi va haver karaoke a l’Espai de concerts i el concert de Bri,bri, bli, bli (tribut a Extremoduro) i el ball de nit amb Conexión al carrer de l’Estació. L’Associació de DJ’s de la Llagosta VIP’s va organitzar l’Electrònic Flúor Party.

Ahir dilluns, es va celebrar la cercavila de la Colla Gegantera i el Ral·li Fotogràfic, organitzat pel Foto-Club la Llagosta i la Colla Gegantera. Després de la hissada de la senyera, el Grup de Ball de Gitanes va muntar el 29è Homenatge a Catalunya. La Murga va organitzar l’activitat Murga tapa, que va servir també per recollir diners per a les persones amb espectre autista. La Casa de Andalucía va muntar l’Homenatge a la gent gran al Centre Cultural.

A la tarda, el Club Judo-Karate la Llagosta va fer una exhibició a la plaça d’Antoni Baqué, es va fer la darrera prova de l’Engreskada i l’actuació d’havaneres.

El Castell de focs va ser seguit per molta gent, igual que el veredicte de l’Engreskada i l’espectacle de fi de festa.

 

Publicitat

Publicitat

Més notícies