Diumenge, 21 abril 2024
14.2 C
La Llagosta

La Murga ha recollit més de 2.860 euros durant la campanya “Mójate por el autismo”

La Murga Tapa, una de les activitats de la Festa Major.

La Murga ha recaptat 2.860,88 euros durant la campanya realitzada la passada Festa Major a favor de les persones que tenen trastorn de l’espectre autista. Els diners es destinaran a la Fundació Els Xiprers, dedicada a atendre les necessitats de les persones diagnosticades d’autisme.

Com ja va sent habitual a les campanyes solidàries que organitza la Murga, aquesta també volia sensibilitzar sobre alguna situació viscuda per persones de la nostra localitat. En aquest cas, s’ha tractat de la Carol, una noia llagostenca que té autisme no verbal. La campanya es va iniciar al mes de juliol, amb tot un seguit d’accions de sensibilització, com ara un vídeo que explica com és el dia a dia de Carol, que es pot veure a Youtube.

La Murga va anomenar la campanya Mójate por el autismo. A la Cercavila Canalla del dia abans de Festa Major, ja es van començar a recaptar diners. L’entitat va demanar un donatiu voluntari a canvi d’un barret blau, el color de la campanya. El mateix va fer durant totes les activitats organitzades durant la Festa Major, com la Paella Popular, la Diada infantil, el Concurs de truites i el rom cremat de les havaneres. En aquestes activitats, la Murga va recollir prop de 2.000 euros. La resta, fins als 2.860, va ser fruit de la recaptació aconseguida a la Murga Tapa, que va comptar amb la col·laboració de diversos bars i restaurants de la Llagosta, concretament  Donde El Pepe, Vostra Vite, Maverick i Giro Pincho.

Un dels membres de la Murga, Pepe Monterrubio, ha qualificat d’espectacular la recaptació aconseguida aquest any. Monterrubio, a més, ha explicat que “s’ha recaptat gairebé el triple que en altres campanyes; estem encantats”. El membre de la Murga ha afegit que “l’èxit ha estat major encara. Els pares de Carol m’han explicat com ha canviat l’actitud dels infants al parc on van habitualment. Ara, quan arriben, la saluden; per a mi, és molt emocionant”.

Publicitat

Publicitat

Més notícies