Dimecres, 21 febrer 2024
12.5 C
La Llagosta

Veus de Dona i l’Ajuntament elaboren un protocol contra les conductes sexistes

La Festa Major 2017 de la Llagosta té un protocol d’actua­cions contra les conductes sexistes. L’Associació Veus de Dona, amb la col·laboració de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de la Llagosta, ha elaborat un document per actuar en cas d’agressió.

La festivitat tindrà per primer cop uns punts d’acollida on les persones agredides podran adreçar-se. Aquests punts seran les barres del servei de bar de les entitats. Segons el protocol, si una persona es veu implicada en una agressió sexista, podrà demanar ajut en alguna de les barres de la festivitat. A més, si vol, algú l’acompanyarà a denunciar els fets davant de la policia. I si fos necessari, també la portarien a rebre atenció mèdica. En els diferents punts d’acollida repartits per la Festa Major, hi haurà fulls d’actuació penjats, també als lavabos; un protocol imprès, el manifest i un full de recursos sobre l’atenció a les violències masclistes.

El telèfon d’atenció les 24 hores a les víctimes de vio­lència masclista és el 900 900 120 i el d’emergències, el 112. En els diferents punts d’acollida repartits per la Festa Major, hi haurà també informació sobre el Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD). Es tracta d’un servei de l’Ajuntament de la Llagosta que ofereix, entre d’altres, assessorament jurídic i psicològic a les dones.

Publicitat

Publicitat

Més notícies