Dissabte, 23 setembre 2023
18.8 C
La Llagosta

“Volem recuperar la qualitat que havia perdut la Festa Major”

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de la Llagosta, Mariano García, repassa en una entrevista alguns aspectes de la Festa Major, que es desenvoluparà entre els dies 8 i 11 de setembre.

– Quines són les principals novetats de la Festa Major d’aquest any?
Com a novetat, destaca la introducció d’un espectacle d’humor a l’inici, després del pregó. Fem una aposta important de començar amb un acte rellevant. D’altra banda, aquest any, hem incrementat el cost d’algunes activitats, buscant la qualitat i l’excel·lència de les orquestres i els grups. Volem recuperar una Festa Major que entenem que havia perdut en qualitat i estem intentant posar-la al nivell que estava anteriorment.

– Enguany, serà l’Agrupación Cultural Galega Alborada la que farà el pregó.
Sí. Alborada ha celebrat el seu 25è aniversari, se’ls va proposar fer el pregó i, òbviament, ho han acceptat. Amb el pregó estem valorant, en el cas que no hi hagi cap entitat interessada, recuperar la figura del professional del món de l’espectacle o de la comunicació que engresqui la població a iniciar la Festa.

– Aquest any s’estrena una aplicació exclusiva per a la Festa Major.
Sí. Aquesta és una novetat molt important. És un aplicació gratuïta que la gent es pot descarregar i veure tota la programació de la Festa Major. Crec que és una novetat important, ja que només amb un telèfon mòbil es podrà veure a on se celebren les activitats, el tipus d’actuació, els horaris.

– La informació, a més, també s’amplia amb una nova edició del 08centvint.
El 08centvint, fins ara, no sortia al setembre. Aquesta nova edició inclou tota la informació de Festa Major. És una publicació que arriba a totes les bústies de la població. A banda, el programa que publiquem cada any també arribarà a totes les cases. Per tant, la ciutadania té diverses vies per conèixer el que es fa durant Festa Major.

– Novament, les entitats conformen bona part de la programació de Festa Major.
Sí. Un any més, les entitats s’impliquen molt en la preparació de la Festa Major. Estem parlant que la programació inclou prop de 60 actes i les activitats de les entitats són una bona part. El que és la columna vertebral la programa l’Ajuntament. Les entitats acaben de conformar la programació de Festa Major. Un any més, s’ha d’agrair el seu esforç. A més, no hem d’oblidar l’Engreskada, amb les colles dels Saltats i dels Volats, que tornaran a estar presents.

Publicitat

Publicitat

Més notícies