Dimecres, 22 març 2023
15.1 C
La Llagosta

Una desena de persones assisteixen a la xerrada sobre la gestió de l’aigua

L’aigua és un bé universal, públic i necessari. Amb aquesta premissa, Quim Pérez, membre de l’organització Ecologistes en Acció i de la Plataforma l’Aigua és Vida, ha iniciat una xerrada sobre el futur de les concessions dels subministraments d’aigua. L’acte ha tingut lloc aquesta tarda a la sala polivalent del Centre Cultural amb una desena d’assistents i ha estat organitzat per la plataforma Aigua és democràcia.

Durant la xerrada, Quim Pérez ha explicat que l’aigua és un dret humà que no pot ser objecte de negoci. De fet, aposta per “una gestió pública i democràtica, en dos sentits, amb un control ciutadà i una voluntat política”, ha dit durant la xerrada. Per aconseguir la municipalització de l’aigua, Pérez ha destacat que els ajuntaments han de fer una auditoria per conèixer l’estat del subministrament d’aigua. “En aquest procés de municipalització de l’aigua, els treballadors que fins ara estaven a Sorea són rellevants, perquè haurien d’integrar-se a les corporacions locals per tirar endavant amb el procés”, ha dit.

A la Llagosta s’encarrega de la concessió de l’aigua potable l’empresa Sorea des de fa 20 anys i al ple del febrer es va prorrogar per un any més. La plataforma Aigua és democràcia ha reivindicat novament la realització d’una consulta popular sobre la gestió de l’aigua a la Llagosta. “Hem encetat un recull de signatures per fer aquesta consulta. Fins ara, tenim mig miler de signatures però volem arribar fins a les 1.500, com a mínim”, ha explicat el portaveu de la plataforma, Manolo López.

Aigua és democràcia va néixer a partir d’una iniciativa del col·lectiu La Veu de la Plaça i està format per representants de diferents partits polítics i entitats de la Llagosta.

Publicitat

Publicitat

Més notícies