Dijous, 25 abril 2024
12.3 C
La Llagosta

Es presenta la plataforma Aigua és democràcia amb l’objectiu de celebrar una consulta sobre la gestió de l’aigua

La plataforma Aigua és democràcia s’ha presentat avui amb l’objectiu de celebrar una consulta popular sobre la gestió de l’aigua a la nostra localitat. L’entitat s’ha donat a conèixer davant del Centre Cultural i l’acte s’ha fet coincidint amb la celebració del Dia Mundial de l’Aigua.

Aquest grup neix a partir d’una iniciativa del col·lectiu La Veu de la Plaça i està format per representants de diferents partits polítics i entitats de la Llagosta. Durant l’acte, la plataforma ha llegit un manifest que ha defensat l’aigua com un dret fonamental i aposta per un model de gestió de l’aigua municipal a la nostra localitat. A la Llagosta s’encarrega de la concessió de l’aigua potable l’empresa Sorea des de fa 20 anys i al ple del febrer passat es va prorrogar per un any més la concessió.

En els propers dies, la plataforma encetarà una recollida de signatures i confia poder celebrar una consulta popular per preguntar a la ciutadania sobre quin model es vol per a la gestió de l’aigua de la localitat. “Farem una recollida de signatures per presentar-les a l’Ajuntament i forçar una consulta. Si l’Ajuntament no vol, aquesta consulta no ha de ser vinculant, però esperem que si aconseguim moltes signatures es pugui fer”, diu el portaveu de la plataforma, Manolo López.

La plataforma organitzarà diverses paradetes informatives en els propers mesos per explicar el projecte i la plataforma a la ciutadania.

Discrepàncies per la sala polivalent

L’acte de presentació de la plataforma Aigua és democràcia estava previst celebrar-lo a la sala polivalent del Centre Cultural. El grup va sol·licitar la sala la setmana passada mitjançant una instància i l’Ajuntament ho va denegar ahir dimarts. Aigua és democràcia admet que va fer la petició fora de termini, ja que s’hauria d’haver demanat amb un mínim d’un mes d’antelació. Tot i això, ha criticat la postura de l’Ajuntament.

Per la seva banda, segons informa l’Ajuntament de la Llagosta, la petició es va fer divendres amb un temps insuficient per poder cedir l’espai.

Publicitat

1 COMENTARI

  1. Consultar a la ciutadania sempre és un acte de democràcia participativa i per tant molt necessari, però cal tenir en compte que l’accés i el subministrament de ĺ’aigua es un dret bàsic universal i per tant com a dret s’ha d’exercir, i no s’ha de consultar

Comentaris tancats

Publicitat

Més notícies