Diumenge, 21 abril 2024
15.2 C
La Llagosta

El grup impulsor pel canvi del ROM ja té la seva proposta de modificació del reglament de l’Ajuntament

El grup impulsor pel canvi del ROM ha fet pública la seva proposta de modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM), el document que regeix el funcionament del Consistori. El col·lectiu ha decidit així tancar el procés participatiu iniciat al gener del 2016 i concretar els resultats del mateix en la proposta que ha presentat ara.

El document elaborat pel grup impulsor pel canvi del ROM fa referència a les diferents formes de participació ciutadana relacionades amb les polítiques municipals. La proposta contempla la celebració de consultes i referèndums, la creació de consells municipals, la regulació de pressupostos participatius i la reglamentació de participació als plens municipals, entre d’altres qüestions.

La proposta inclou com a punt més destacat el de la Iniciativa ciutadana. Aquest element planteja la intervenció de la ciutadania amb l’objectiu de promoure una determinada actuació municipal, que pot anar des de la incorporació d’un punt a l’ordre del dia del plens municipals, a proposar una normativa sobre una competència de l’ajuntament o sol·licitar una consulta popular, entre d’altres qüestions.

El grup impulsor pel canvi del ROM ha destacat “la manca de col·laboració de l’equip de govern” en el procés participatiu.

Publicitat

Publicitat

Més notícies