Dijous, 25 abril 2024
12.3 C
La Llagosta

Els Mossos d’Esquadra han desallotjat aquest matí el bloc de pisos del carrer de Sant Francesc

L’únic ocupant que quedava al bloc de pisos, en el moment de sortir al carrer.

Els Mossos d’Esquadra han procedit aquest matí al desallotjament del bloc de pisos del carrer de Sant Francesc de la Llagosta, tal com va acordar ahir el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Mollet. Diversos efectius dels Mossos d’Esquadra han entrat a l’edifici i han comprovat que només hi havia un okupa, que no ha oposat cap resistència i que pocs després ha marxat de l’immoble amb dues bosses.

L’operatiu, que ha comptat amb la col·laboració de la Policia Local de la Llagosta, s’ha saldat sense cap incidència destacable. Una vegada desallotjat l’edifici, el propietari del bloc, el BBVA, ha procedit a col·locar noves portes metàl·liques en els sis habitatges que havien estat ocupats.

L’única persona que encara ocupava un pis i que ha estat desallotjat aquest matí ha demanat “mil perdons” a les famílies afectades i ha assegurat que el van enganyar i no sabia que els pisos estaven a punt de ser venuts. “Si ho hagués sabut, no hi hauria entrat”, ha dit José Luis Espinoza, de 44 anys, que ha explicat que va pagar 1.000 euros a algú per poder accedir a un dels habitatges del carrer de Sant Francesc.

Per la seva part, un dels membres de les famílies afectades, Josep Martínez, ha dit que, per resoldre aquesta situació, “ha estat fonamental la col·laboració de la Llagosta i la pressió mediàtica”. Martínez ha recordat que “per a les famílies, han estat unes setmanes molt dures”.

L’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, ha destacat que s’ha aconseguit el desallotjament gràcies a l’actuació conjunta dels veïns i veïnes, dels afectats, del propietari de l’immoble i de la policia. “Estic orgullós dels veïns i veïnes de la Llagosta; si no arriba a ser per la pressió veïnal i per la cobertura dels mitjans de comunicació, no hauríem aconseguit el desallotjament en tan poc temps”, ha assegurat Sierra. L’Ajuntament va donar des del primer moment el seu suport als afectats.

 

Publicitat

Publicitat

Més notícies