Diumenge, 03 desembre 2023
8.7 C
La Llagosta

Dissabte, se celebra la tercera Mostra d’Entitats de la Llagosta

2a Mostra d'entitats 018L’Ajuntament de la Llagosta ja ho té tot preparar per a la cebració demà dissabte de la tercera edició de la Mostra d’Entitats. Unes 40 associacions de la nostra localitat han confirmat la seva participació en la Fira d’Entitats, que, amb el Mercat d’Idees, dóna forma a la Mostra d’Entitats.

La Fira d’Entitats es desenvoluparà, tal com ja va passar ara fa dos anys, al passeig de l’avinguda de l’Onze de Setembre i començarà a les 18 hores. Les entitats hi muntaran estands des dels quals es donaran a conèixer. Els assistents podran gaudir també amb les activitats que prepararan les associacions.

La Mostra d’Entitats, que té una periodicitat biennal, és la millor forma de conèixer el gran potencial en quant a associacions de tot tipus que hi ha a la Llagosta.

Des de les 18 h i fins a les 24 h, s’han programat actes diversos. Les Llagostes de l’Avern muntaran a les 18.30 h una plantada i una exposició de bèsties de foc a la plaça de la Sardana i, a les 20.30 h, començarà una cercavila i una encesa de les bèsties. A l’escenari que hi haurà al passeig de l’avinguda de l’Onze de Setembre tindran lloc diferents actuacions. A més, l’Ajuntament ha preparat inflables i animació infantil. A partir de les 20.30 h, tothom podrà gaudir d’una botifarrada gratuïta. La Mostra acabarà amb l’actuació del grup Scarlet’s Diamond.

Recuperació del Mercat d’Idees

Una de les novetats de la tercera edició de la Mostra d’Entitats és la recuperació del Mercat d’Idees, que no es va fer ara fa dos anys. El Mercat d’Idees és un espai de trobada ciutadana que promou el debat i la reflexió al voltant del teixit associatiu. El Mercat té dues parts diferenciades; d’una banda la ponència d’un expert en participació ciutadana i de l’altra el debat obert amb tots els participants. El Mercat d’Idees va adreçat al teixit associatiu, però la participació és oberta a tota la població.

Enguany, la ponència anirà a càrrec d’Óscar Rebollo, professor de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i investigador de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques.

En els darrers anys, Rebollo ha treballat sobre me­to­dologies per al desenvolupament local, la par­ti­­ci­pació ciutadana i el desenvolupament comunitari des de la perspectiva de la inclusió/exclusió social.

A partir de les preguntes, inquietuds i dificultats que han manifestat les entitats, Óscar Rebollo proposarà un diagnòstic i fórmules per aprofitar les oportunitats que es presenten. Tot això, per promoure un associacionisme més viu i actual i amb un futur millor.

El Mercat d’Idees començarà a les 12 h al Centre Cultural i durarà un parell d’hores. L’alcalde, Óscar Sierra, serà l’encarregat de fer la presentació. Tot seguit, començarà la ponència d’Óscar Rebollo. A les 13 h, començarà un debat obert. La jornada acabarà amb les conclusions.

Publicitat

Publicitat

Més notícies