Dilluns, 24 juny 2024
20.6 C
La Llagosta

L’Espai de debat educatiu continua reflexionant sobre autonomia personal

Espai de debat educatiuMares, pares, professorat, membres d’entitats i professionals relacionats amb l’educació d’infants i joves reflexionen i debaten sobre diversos aspectes en l’Espai de debat educatiu. Aquest curs fan especial incidència a l’autonomia tant infantil com juvenil.

La sessió d’ahir va comptar amb l’assistència d’una desena de persones i va durar una hora i mitja. La reunió es va centrar en el tema de l’autonomia. Es va plantejar el treball per trams d’edat (2-7), (7-12) i (12-18). Durant la trobada, es va parlar d’alguns aspectes que cal treballar: diferència entre conductes i actituds, elaborar arguments de perquè l’autonomia s’ha de treballar des de la transversalitat, procés de maduresa que comporta cada tasca, responsabilitats pròpies i a casa, maduresa i presa de decisions amb les seves conseqüències, desplaçaments, salut, analitzar quines pors tenen els pares i què es pot fer per resoldre-les, enfocament des del punt de vista del nen (Què puc fer jo?), enfocament des del punt de vista dels pares (Què deixem fer?)…

S’ha creat una pàgina a Facebook amb el nom Espai de debat educatiu, ja que es considera que és molt important la comunicació per aconseguir més implicació en aquest espai i més participació.

La dinamitzadora de les trobades és Maria Jesús Comellas, professora emèrita de la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Comellas ha destacat que el tema que es debat va ser escollit pels participants en anteriors sessions. La professora de la Autònoma considera que aquestes sessions també pretenen que escola, família i teixit associatiu es posin d’acord en cada etapa escolar.

La dinamitzadora de l’Espai de debat educatiu de la Llagosta ha indicat que l’objectiu és “fer un document que serveixi per mostrar a la societat quines són les idees claus que han sortit” sobre l’autonomia personal. Comellas ha avançat que “es busca no tant conductes que facin les criatures a les diferents edats, sinó com l’autonomia afavoreix el desenvolupament i les seves actituds de participació”.

L’Espai de debat educatiu està impulsat per l’Ajuntament amb la col·laboració de la Diputació. Les persones interessades a assistir a les sessions s’han d’inscriure a través del web de l’Ajuntament (www.llagosta.cat). La propera trobada de l’Espai de debat educatiu tindrà lloc el dilluns 9 de maig a les set de la tarda a Can Pelegrí.

Publicitat

Publicitat

Més notícies