Diumenge, 16 juny 2024
17.4 C
La Llagosta

L’Ajuntament posa en marxa un pla per millorar la neteja viària

L’Ajuntament ha començat a aplicar un pla per millorar la neteja dels carrers. El document ha estat consensuat amb SERSA, que és l’empresa que té a la Llagosta la concessió de la recollida de residus sòlids urbans i de la neteja viària. El text contempla diverses mesures, algunes de les quals s’estan aplicant des de fa poc.

El municipi ha estat dividit en sis zones (quatre del nucli urbà i dues del polígon industrial). De la neteja de cada sector, s’encarrega un grup concret d’operaris. “El Consistori fa auditories de cada zona per corregir les deficiències que es puguin detectar”, segons ha explicat el regidor de Serveis Municipals, Jordi Jiménez. A més, s’ha recuperat un operari per a les tardes, que s’encarrega de repassar i d’atendre altres incidències puntuals.

De dilluns a divendres, de 7 a 9 del matí, i els dissabtes i diumenges només es fan servir per a la neteja bufadors elèctrics, que generen menys sorolls que els tradicionals.

El Consistori també ha aconseguit que SERSA porti al nostre municipi un vehicle escombrador i fregador amb aigua calenta per eliminar les taques més importants dels carrers. “Una altra de les mesures que s’ha aplicat és la instal.lació de quatre contenidors més de recollida d’escombraries en aquelles zones en les quals s’havia detectant un dèficit“, ha indicat el regidor de Serveis Municipals. Per facilitar la mobilitat, s’han canviat de lloc uns contenidors que hi havia a sobre de la vorera a l’avinguda de l’Onze de Setembre. El pla està subjecte a modificacions per cobrir noves necessitats.

Durant aquests dies, l’Ajuntament està realitzant una enquesta a peu de carrer per conèixer de primera mà quina és l’opinió dels veïns i veïnes sobre la problemàtica que representa l’incivisme.

Publicitat

Publicitat

Més notícies