Dijous, 25 abril 2024
12.3 C
La Llagosta

L’Ajuntament inicia una campanya per cridar al civisme de la ciutadania

L’Ajuntament de la Llagosta ha demanat avui a la ciutadania la seva implicació per mantenir nets els carrers de la nostra localitat. Sota l’eslògan El civisme compta amb tu, fes la teva part, el Consistori recorda que cal respectar les normes bàsiques de convivència.

Aquesta campanya neix davant de les nombroses mostres d’incivisme que s’han detectat a la Llagosta i que provoquen queixes de la ciutadania. Els responsables municipals consideren que és necessari que es prengui consciència de la importància de tenir els carrers el més nets possible. L’Ajuntament comunica a la població que destina molts recursos per mantenir el municipi net, però és la ciutadania la que ha de tenir cura de no embrutar. El regidor de Servei Municipals, Jordi Jiménez, ha indicat que és bàsic “deixar les bosses de les escombraries dins dels contenidors i no al terra, fer un bon ús de les papereres i recollir els excrements dels animals”.

L’Ajuntament manté converses amb SERSA, l’empresa que té la concessió a la nostra localitat de la recollida de residus sòlids urbans i de la neteja viària, per millorar el servei. En aquest sentit, s’han fet modificacions en els plans de neteja viària per tal d’optimitzar els recursos. Jiménez ha indicat que el municipi “s’ha delimitat en zones amb personal responsable de cada una”. També, des de l’Ajuntament, es fa un seguiment diari del servei i es demanen actuacions quan es detecten zones amb molta brutícia. El Consistori insisteix que totes les mesures que s’apliquin seran poques, si no es compta amb la conscienciació i la implicació de la ciutadania.

Properament, es portarà a terme una enquesta a peu de carrer per conèixer de primera mà quina és l’opinió dels nostres veïns i veïnes sobre la problemàtica que representa l’incivisme. Amb aquest estudi, es pretén tenir informació per poder dissenyar accions que ajudin a millorar la convivència.

Per últim, el Consistori recorda que està en vigor l’Ordenança de convivència i civisme, que regula diversos aspectes i que estableix sancions per als infractors.

Publicitat

Publicitat

Més notícies