Dissabte, 15 juny 2024
19 C
La Llagosta

Valeo i treballadors signen un acord per aconseguir la reindustrialització de la planta de Martorelles

La multinacional francesa Valeo i la plantilla de la factoria de Martorelles han arribat a un acord que ha posat fi a 100 dies de vaga. L’activitat de la planta es va reprendre ahir dilluns. Empresa i treballadors han posat les bases per minimitzar el trasllat de la producció a Saragossa i aconseguir la reindustrialització de la fàbrica vallesana.

L’acord preveu tres mesures d’aplicació pràcticament immediata, la prejubilació per als major de 55 anys, les baixes voluntàries incentivades amb 55 dies per any treballat i el trasllat amb indemnitzacions a altres plantes de Valeo. Un altre punt, el més difícil, és la reindustrialització de la fàbrica de Martorelles.
Valeo s’ha compromès a mantenir la producció fins al juny del 2017. Fins aquella data, es buscarà un inversor que vulgui operar des de Martorelles. Per aquesta finalitat s’ha creat una comissió de seguiment formada per Valeo, representants de la plantilla i una empresa especialitzada en la localització d’inversors contractada per la multinacional francesa.

L’acord ha estat ratificat pel 77 % de la plantilla de la fàbrica de Martorelles.
Fins al 31 de gener del proper any, el personal de Valeo a Martorelles té temps per decidir si s’acull alguna de les mesures plantejades a l’acord, el trasllat, la prejubilació o la baixa incentivada. A partir d’aquell moment ja es coneixerà el nombre de treballadors i treballadores que han optat per continuar a la planta. Recordem que actualment hi ha sis veïns de la Llagosta treballant a Valeo.

Publicitat

Publicitat

Més notícies