Diumenge, 21 abril 2024
15.2 C
La Llagosta

L’alcalde demana a la Generalitat actuacions per millorar la qualitat de l’aire

L’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, participarà dijous en la reunió que mantindrà una delegació de dotze batlles del Vallès Oriental amb el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Santi Vila, per demanar actuacions per millorar la qualitat de l’aire a la comarca. Els alcaldes volen que el conseller expliqui quines accions s’han dut a terme darrerament per corregir els problemes detectats a l’informe de la qualitat de l’aire de 2013 a Catalunya, quan al Vallès Oriental es van detectar alguns paràmetres de contaminació atmosfèrica que superaven els límits diaris que estableix la Unió Europea.

La delegació de batlles vallesans demanarà que es facin els estudis necessaris per determinar l’origen dels possibles focus de contaminació, que els ajuntaments disposin dels mesuraments que es fan diàriament a les estacions de control de l’aire de la comarca, que se’ls faciliti l’inventari i la informació de les activitats industrials que puguin esdevenir focus contaminants i que es faci un seguiment i control, mitjançant inspeccions, de les activitats que puguin afectar a la qualitat de l’aire perquè la Direcció General de Qualitat Ambiental de la Generalitat adopti mesures correctores.

Óscar Sierra ha explicat avui que la reunió amb el conseller Santi Vila “ha de servir per posar fil a l’agulla en la lluita contra la contaminació atmosfèrica d’origen industrial que s’ha detectat als últims anys a la comarca, on els ajuntaments han de ser part activa de la solució”. L’alcalde de la Llagosta considera que la situació de la qualitat de l’aire a la comarca s’ha de corregir per mantenir les emissions industrials dins dels límits que marca la Unió Europea.

La delegació de municipis que participarà a la reunió amb el conseller de Territori i Sostenibilitat estarà formada pels alcaldes de Canovelles, Granollers, la Llagosta, la Roca del Vallès, les Franqueses del Vallès, Lliçà de Vall, Martorelles, Mollet del Vallès, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès i Sant Fost de Campsentelles.

Publicitat

Publicitat

Més notícies