Dijous, 25 juliol 2024
25.8 C
La Llagosta

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca celebra avui el seu 4t aniversari

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de la Llagosta commemora avui el seu quart aniversari. L’acte servirà també per celebrar l’aprovació de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) d’àmbit català contra els desnonaments i la pobresa energètica.

La festa tindrà lloc al Parc Popular a partir de les 19 La celebració, oberta a tothom, consisteix en un sopar de “traje”, on cada participant porta alguna cosa per compartir. Tot seguit, hi haurà una mica de ball.

L’entitat vol també mostrar la seva satisfacció per l’aprovació d’una llei contra els desnonaments i la pobresa energètica, aprovada ahir pel Parlament de Catalunya. La llei és fruit de la ILP impulsada per la PAH de Catalunya juntament amb l’Aliança contra la Pobresa Energètica i l’Observatori DESC. El text vol assegurar que no hi hagi més desnonaments i garanteixi el dret a l’habitatge, així com evitar el tall dels subministraments bàsics, com l’aigua o l’electricitat, a aquelles famílies que estan passant per greus problemes econòmics.

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de la llagosta va presentar-se oficialment a la nostra localitat el 23 de juny del 2011 arran de les dificultats que moltes famílies veïnes tenien per poder pagar l’habitatge. Des de llavors, cada setmana han celebrat reunions i l’entitat no ha parat de créixer, tant pel que fa al nombre d’afectats com de voluntaris. La PAH es reuneix actualment els dilluns i els dijous, a partir de les 18 h, a Can Pelegrí.

Publicitat

Publicitat

Més notícies