Diumenge, 19 maig 2024
20.6 C
La Llagosta

La Llagosta recupera aquesta Nit de Sant Joan la Flama del Canigó

La Flama del Canigó tornarà a encendre la foguera de Sant Joan a la Llagosta. Després de molts anys sense fer parada a la nostra localitat, la colla de diables les Llagostes de l’Avern faran possible al recuperació d’aquesta tradició.

Les Llagostes de l’Avern recolliran cap a les 19.30 h la Flama que el Centre Excursionista de Mollet baixa cada any des del cim del Canigó. Està previst que la Flama arribi a la Llagosta al voltant 20.15 h, moment en què començaran una cercavila des de l’inici de l’avinguda Onze de Setembre fins al recinte firal.

Allí, el grup de diables encendrà la foguera de Sant Joan i explicarà la història de la tradició de la Flama, un ritu que se celebra arreu dels Països Catalans. Tot seguit, es procedirà a la crema del diabló, un ninot de paper fet expressament per a aquest fi, i dels desitjos que els assistents vulguin escriure. En acabar, les Llagostes de l’Avern i Veus de Dona repartiran xocolata. La colla de diables també anima a la població a sortir al carrer i fer un sopar popular a la plaça de Cinto Pagès. La cap de colla de les Llagostes de l’Avern, Núria Zardoya, ha explicat  volen recuperar les tradicions de la Nit de Sant Joan,  “tornant a portar la Flama del Canigó” i “fent un sopar popular”.

D’altra banda, l’Asociación Rociera Andaluza de la Llagosta també ha anunciat que se sumarà a la revetlla de Sant Joan amb un sopar a la seva seu, al carrer de Girona, número 6.

La revetla de Sant Joan és una nit en la qual hem d’incrementar les precaucions per evitar accidents. Tant la Policia Local com l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de la Llagosta muntaran, un any més, un dispositiu preventiu especial. Quatre membres de Protecció Civil estaran a peu de carrer, mentre que la Policia Local comptarà amb dues patrulles de dos agents cadascuna i un altre agent estarà a la Prefectura.

Protecció Civil recorda que és perillós acumular petards a les butxaques, és més recomanable fer servir bosses amb un número limitat d’ells. No s’han de llençar petards a cap persona, ni mantenir-los encesos a prop del cos. És perillós fer servir coets que presentin deficiències. A l’hora d’encendre’ls, cal utilitzar un dispositiu per mantenir-los subjectes. A més, Protecció Civil recorda als pares que els seus fills han de manipular petards propis de la seva edat.

A casa, és convenient recollir la roba estesa i tancar les portes i finestres per evitar que els focs artificials puguin provocar un incendi. Com sempre, quan s’utilitzi material pirotècnic s’ha de fer amb la màxima prudència. El president de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de la Llagosta, Manolo Muñoz, ha recordat que es perillós tirar petards a zones amb vegetació, com arbres i matolls.

Publicitat

Publicitat

Més notícies