Divendres, 19 abril 2024
15.5 C
La Llagosta

ICV-EUiA es compromet a complir un programa “realista, però ambiciós” per a la Llagosta

2015-05-17acte icv-euia 057Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa s’ha compromès a posar en pràctica  “una política propera en què les persones siguin la prioritat”. Així ho manifestat el candidat ecosocialista a l’alcaldia, Alberto López, en el míting celebrat aquest matí al Parc Popular.

Sota el nom ‘Planta’t amb força’ -l’evolució de la iniciativa ‘Planta’t pel canvi’ que va tenir lloc durant la campanya de 2011- la coalició ha exposat el seu projecte polític per governar la Llagosta. A l’acte hi han intervingut els diputats d’ICV-EUiA al Parlament Joan Mena i Josep Vendrell.

Alberto López, cap de llista i actual alcalde de la Llagosta, ha avançat que aquest dilluns repartiran a la ciutadania el programa electoral, composat per 40 propostes “molt clares, realistes i ambicioses alhora, i amb la data d’execució especificada”. Així, López ha anticipat que en la propera legislatura celebraran audiències públiques regulars “per rendir comptes d’allò que estem fent”. El projecte que presentaran promet dotar el municipi de més sobirania econòmica i recuperar la gestió municipal de l’aigua un cop acabi el contracte amb Sorea, el 2016. També es compromet a seguir garantint els subministraments a les famílies amb risc de pobresa energètica i incrementar el parc d’habitatges socials per acabar amb els desnonaments. Amb tot, el candidat creu que els propers 4 anys “seran millors”. A banda d’avançar part del programa, Alberto López ha fet balanç els 4 anys de govern d’ICV-EUiA tot recordant algunes mesures que s’han portat a terme, com la creació de l’Hotel d’Entitats, la reconversió del Nou Casal o la bonificació a famílies amb problemes econòmics. A més, ha dit que han complert el 80% del programa de 2011.

El diputat al Parlament Joan Mena ha avalat el discurs de López i ha manifestat que “les candidatures d’ICV-EUiA són candidatures de combat social” contra les retallades del govern espanyol. Mena ha criticat la reforma laboral, la nova llei de seguretat ciutadana i el rescat a la banca. A més, s’ha mostrat contrari al discurs de Ciutadans, el qual ha titllat de ser “de dretes”.

Per la seva part, el diputat Josep Vendrell ha fet una crida a votar les candidatures ecosocialistes “per rebel·lar-se contra l’actual sistema, que s’ha mostrat ineficaç”, i ha apel·lat a la reivindicació de la dignitat de les persones.

A totes les persones que han assistit al míting, ICV-EUiA els ha entregat una planta d’heura, símbol del lema de l’acte, ‘Planta’t amb força’.

Publicitat

Publicitat

Més notícies