Diumenge, 21 juliol 2024
24.5 C
La Llagosta

L’Ajuntament rep unes 1.700 enquestes per impulsar els Camins Escolars

Camins escolars (7)L’Ajuntament de la Llagosta ha rebut prop de 1.700 enquestes emplenades per famílies del municipi per impulsar el projecte dels Camins Escolars. A l’abril es van lliurar uns 1.900 qüestionaris per a les famílies de les escoles Joan Maragall, Les Planes, Sagrada Família i Gilpe i dels instituts Marina i Balmes. La regidora d’Educació, Virgínia Jiménez, ha destacat “la resposta positiva i majoritària de les famílies” i ha afegit que “ara ens afanyarem per analitzar les aportacions i desenvolupar els Camins Escolars segurs a la Llagosta”.

La comissió integrada per representants de les AMPA de tots els centres educatius del municipi; per l’alcalde, Alberto López; per la regidora d’Educació, Virgínia Jiménez, i per tècnics de l’Ajuntament es tornarà a reunir el 18 de maig per començar a proposar accions immediates dins d’aquest projecte i així poder executar-les abans de la finalització aquest curs escolar. En tot cas, Virgínia Jiménez apunta que “el compromís és que els Camins escolars segurs siguin una realitat a partir del curs 2015-2016”.

D’altra banda, l’Ajuntament de la Llagosta ja ha desenvolupat i executat totes les propostes de xoc que durant les primeres trobades amb els representants de les AMPA es van proposar per pacificar el trànsit als carrers, determinar l’ús dels vehicles i procedir a garantir la seguretat dels estudiants i les seves famílies a les entrades i sortides dels centres educatius. “Totes les accions immediates acordades durant les reunions amb les AMPA, arran de l’incident ocorregut al març a les portes de l’Escola Joan Maragall, s’han executat íntegrament i, per tant, ara cal afrontar de comú acord, de forma transparent i amb plena consciència les propostes per desenvolupar els Camins Escolars segurs”, segons ha dit la regidora Virgínia Jiménez. “Estem davant d’unes propostes que potser en alguns casos exigiran una important inversió econòmica a la qual l’Ajuntament està disposat a fer front”, ha afegit. La regidora també ha agraït l’esforç de les diferents parts implicades en aquest projecte i la seva coresponsabilitat per millorar l’accés segur dels infants, joves i les seves famílies als centres.

Publicitat

Publicitat

Més notícies