Diumenge, 20 octubre 2024
15.4 C
La Llagosta

Xerrada dels Mossos per evitar el maltractament a la gent gran

Dues agents del Grup d’Atenció a la Víctima (GAV) dels Mossos d’Esquadra han donat uns consells per evitar el maltractament a la gent gran. L’acte s’ha celebrat avui dijous al Casal d’Avis i ha comptat amb una desena d’assistents i les regidores de Serveis Socials, Raquel Martínez, i Gent Gran, Eva Maria Villanueva.

Les dues agents dels Mossos han explicat que hi ha diferents tipus de maltractament a la gent gran i que els més comuns són el físic, el psicològic, de negligència -per la cura de les persones-, l’econòmic, d’abandonament i de vulneració dels drets. “A més, els àmbits on poden tenir lloc els maltractaments acostuma a ser en els entorns més propers a la persona”, deia una de les agents, que explicava que els més habituals són els maltractaments en entorns familiars o per les persones cuidadores.

En qualsevol dels casos de maltractament, Mossos d’Esquadra recomana denunciar en una comissaria els fets o trucar al 112. Tot i que, les agents també han alertat de la possibilitat de comentar-ho en Serveis Socials de l’Ajuntament, a l’ambulatori o al mateix Casal d’Avis.

Publicitat

Publicitat

Més notícies